Ara llegint
L’Ajuntament de Ciutadella finalitza el projecte formatiu destinat a la dinamització comunitària

L’Ajuntament de Ciutadella finalitza el projecte formatiu destinat a la dinamització comunitària

En el projecte mixt d’ocupació “Comunitat en Xarxa” iniciat el mes d’octubre ha forma a les participants com a Dinamitzadores Comunitàries dins l’Ajuntament de Ciutadella.

A banda de millorar la possibilitat d’inserció al mercat de treball de les participants, l’interès general i social d’aquesta iniciativa s’ha centrat a millorar el concepte real de comunitat, ajudant a enfortir el teixit social de Ciutadella i col·laborant en l’efectivitat de les polítiques públiques d’intervenció social. D’aquesta manera, les alumnes-treballadores, dins el marc de treball efectiu han desenvolupat dos projectes comunitaris: Xano-Xano a l’escola, a proposta de l’àrea d’educació, on han col·laborat en la fase inicial del projecte de disseny de camins escolars segurs, tot fomentant uns recorreguts autònoms, sans i sostenibles.

Per altra banda, han col·laborat amb l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament generant tres actuacions on han elaborat estratègies de participació ciutadana concretes; entrevistes en format podcast a experts sobre les festes de Sant Joan juntament amb una sèrie de tallers dirigits a joves de secundària per tal de crear un espai respectuós de reflexió i diàleg. També en aquesta línia destaca l’elaboració d’un quadern digital amb relats de vida de persones que treballen el camp de Ciutadella. Totes aquestes actuacions estan visibles a pàgina d’Instagram del projecte “Comunitatenxarxa” on també es trobarà un enllaç directe a una pàgina web que han creat les alumnes i on es pot ampliar la informació sobre l’obra i servei realitzada.

Durant els mesos vinents les persones que han finalitzat el projecte rebran el corresponent certificat de professionalitat, una titulació oficial que acreditarà les seves competències professionals en tot el territori nacional i davant processos de selecció de l’administració pública i l’empresa privada.

El projecte s’ha portat a terme a proposta de l’Àrea de Dinamització Econòmica, Servei de Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Ciutadella. Aquesta contractació s’ha fet a través del programa SOIB Jove Formació i Ocupació, finançat pel SOIB amb la participació del SEPE, i es preveu el seu cofinançament pel Fons Social Europeu en el marc del programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (2014-2020).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt