Ara llegint
70 establiments d’hostaleria de Llucmajor participen a la campanya d’Ecovidrio per augmentar la recollida selectiva

70 establiments d’hostaleria de Llucmajor participen a la campanya d’Ecovidrio per augmentar la recollida selectiva

L’Ajuntament de Llucmajor s’adhereix un any més al programa d’Ecovidrio per fomentar la importància del correcte reciclatge de vidre i convertir el municipi en un exemple de sostenibilitat durant l’estiu. La campanya, que es desenvoluparà del 15 de juny al 31 d’agost, contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. 

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, llança la tercera edició del Moviment Banderes Verdes. Aquesta iniciativa té com a objectiu premiar l’esforç d’establiments hostalers de la zona l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l’estiu, especialment en la gestió correcta dels seus residus.

Aquesta edició comptarà amb la participació de 22 municipis de les Illes Balears, als quals s’ha unit l’Ajuntament de Llucmajor i 70 establiments hostalers de la localitat. Junts tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per arravatar la Bandera Verda a Sant Antoni de Portmany, guanyador de l’última edició.

“Ens adherim a aquesta iniciativa perquè és important conscienciar a la població del correcte reciclatge dels residus i principalment els residus de vidre” comentà Bernadí Vives, regidor de manteniment i entorn urbà de l’Ajuntament de Llucmajor, a més explica que: “Reciclant correctament el vidre lluitam contra el canvi climàtic, reduint les emissions de CO₂ i el consum d’energia, fomentat així l’economia circular” en aquests mesos d’alta activitat turística al terme de Llucmajor.

I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera en les nostres costes

Ecovidrio ha posat en marxa el primer estudi de camp per a conèixer el nivell d’implantació de les mesures de sostenibilitat que apliquen els bars i restaurants costaners a les Illes Balears.

Alguns dels àmbits que s’analitzaran seran la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica o el consum responsable.  En finalitzar la temporada, Ecovidrio premiarà a l’establiment més madur en la gestió ambiental de la seva activitat.

Banderas Verdes: es consolida el moviment a favor de la sostenibilitat en les nostres costes

Gràcies al moviment Banderas Verdes en 2021 es van recollir 31.045 tones d’envasos de vidre, en les 127 localitats costaneres participants, el posterior reciclatge de les quals va aconseguir evitar l’emissió de 17.700 tones de CO₂, com ara retirar 8.000 cotxes de la circulació durant un any.

La competició per la Bandera Verde: sistema de puntuació

La competició per les banderas verdes de Ecovidrio compta amb un sistema de puntuació que valora aspectes com l’augment del volum en la recollida selectiva d’envasos de vidre del municipi, el percentatge d’hostaleria local participant i la seva col·laboració per a aconseguir els objectius, i el compromís adquirit pels consistoris locals per a fomentar la campanya entre l’hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i visitants.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt