Ara llegint
Maó inaugura un mural dedicat a les dones sabateres de Menorca

Maó inaugura un mural dedicat a les dones sabateres de Menorca

Maó inaugura un mural dedicat a les dones sabateres de Menorca

Maó compta des d’avui amb un mural d’homenatge a les dones sabateres de Menorca, una de les indústries més importants de l’illa. Entre les activitats organitzades per celebrar el Dia Internacional de les Dones del 8 de març i els 40 anys de l’Estatut d’autonomia, s’han fet murals d’homenatge a les quatre illes.

Concretament, s’han escollit cinc activitats que representen les dones treballadores d’aquestes illes. A Mallorca, les dones sabateres, a Inca, i les perleres, a Manacor; a Eivissa, les cambreres d’hotel; a Formentera, les dones pageses, i a Menorca, les dones cosidores d’avarques, a Maó.

El mural de Maó és obra de l’artista resident a Mallorca i llicenciada en Belles Arts, Carolina Adán, i és el primer que s’inaugura i que es dona a conèixer d’aquesta iniciativa del Govern de les Illes Balears, per mitjà de l’Institut Balear de la Dona, per homenatjar les dones d’aquesta terra.

L’obra, Dones sabateres, recrea l’escena quotidiana de tres dones cosidores d’avarques,  que representen les generacions passades gràcies al contrast de blanc i negre. Aquest 8M també s’ha apostat per l’art i la cultura com a expressió de reivindicació, i és per això que, a partir d’ara, es podrà gaudir d’aquesta intervenció artística que s’ha situat al carrer d’Albert Camus de Maó, just en una paret exterior del Club Deportivo Alcázar i que ha cedit l’Ajuntament de Maó.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt