Ara llegint
Menorca brilla en el ‘Food Film Menu 2024’ amb tres curts de gran qualitat

Menorca brilla en el ‘Food Film Menu 2024’ amb tres curts de gran qualitat

Menorca brilla en el ‘Food Film Menu 2024’ amb tres curts de gran qualitat

Menorca serà una de les protagonistes en el concurs de curtmetratges ‘Food Film Menu 2024’, organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Aquesta competició té com a objectiu promocionar les pràctiques sostenibles, els productes i les receptes locals de diferents regions del món.

Menorca comptarà amb tres representacions en aquesta edició, reforçant la seva posició com a Regió Europea de Gastronomia. Els projectes són una iniciativa conjunta de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i l’Associació d’Educació d’Adults de Menorca.

El primer dels curts, titulat ‘Origin’, és una producció de la productora Empatic amb guió de Lluís Illescas. Aquesta obra narra la història d’una nina que creix aprenent a cuinar amb la seva padrina. Amb el temps, es converteix en una xef que viatja arreu del món buscant un sabor únic, per descobrir finalment que aquest es troba en les receptes de la seva infància. Aquest projecte ha estat finançat per la Unió Europea – Next Generation EU.

La segona proposta, produïda per l’agència BeCreative, presenta la cuinera Cristina Pons Benavides. Aquest curtmetratge serveix com a carta de presentació de Pons Benavides, qui va ser la representant de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022 en els European Young Awards, on va aconseguir la segona posició.

El tercer curtmetratge, anomenat ‘Atemporal’, és una producció de Talaiot Estudis amb guió de Jaume Gomila, Aleix Pinadella i Gerard Dols. Aquesta peça experimental explora el passat, el present i el futur de la gastronomia menorquina a través del testimoni de tres cuineres de diferents generacions. Cada una d’elles prepara un plat representatiu de l’illa, il·lustrant així l’evolució i la continuïtat de la seva tradició culinària.

En edicions anteriors, l’illa ha destacat amb diverses produccions premiades. El 2023, el curt ‘Segones oportunitats’ de Laura Treserras i Gilbert González, de la productora Bendito Films, va guanyar en la categoria d’Innovació, Creativitat i Oportunitats laborals. El 2022, la mateixa productora va ser guardonada amb ‘Sa caseta de vorera’ en la categoria de Joves agricultors i pescadors. El 2021, Bendito Films també va obtenir el premi a Millor Peça Audiovisual Europea amb ‘A Food and Love Story’.

El 2020, Menorca va rebre reconeixement amb ‘La cuina de Sant Joan’, guanyadora en la categoria d’Experiències gastronòmiques per als visitants, i amb ‘Maonesa, la salsa universal’, que va triomfar en la categoria de Rutes Històriques de Gastronomia i va obtenir el tercer premi absolut.

Durant el mes de setembre es farà públic el nom dels curts seleccionats pel jurat internacional d’IGCAT. A més, el públic podrà votar les seves pel·lícules preferides a través de les xarxes socials d’IGCAT.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt