Ara llegint
Menorca celebra que cobreix el 20% de la demanda elèctrica amb energia fotovoltaica

Menorca celebra que cobreix el 20% de la demanda elèctrica amb energia fotovoltaica

Menorca celebra que cobreix el 20% de la demanda elèctrica amb energia fotovoltaica

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera ha programat durant les pròximes setmanes una campanya de comunicació al voltant dels objectius i les actuacions de l’Estratègia Menorca 2030, el pla de descarbonització del sistema energètic de l’illa. 

“La campanya s’impulsarà principalment a través de les xarxes socials de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, i estarà formada per tot un seguit de peces audiovisuals que abordaran, cadascuna d’elles, un aspecte diferent de l’estratègia de descarbonització de l’illa, especificant els projectes en marxa i els de futur”, explica el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació de Menorca, Simón Gornés.

“En concret, la campanya divulgarà aspectes com la implantació de renovables a Menorca, la reducció de l’ús de combustibles fòssils, el foment del transport més sostenible, la reducció del consum i l’eficiència energètica, la participació dels sectors econòmics i de l’administració en la transició energètica o la implantació d’una xarxa elèctrica intel·ligent”, afegeix Gornés.

Actualment, a Menorca ja es cobreix el 20% de la demanda elèctrica amb energia procedent de renovables gràcies a la posada en marxa de diverses plantes fotovoltaiques. L’objectiu per al 2025 és arribar al 35%, i per al 2030 fer el gran salt fins al 85% de cobertura de la demanda elèctrica procedent de renovables. Pel que fa a l’ús de combustibles fòssils, l’objectiu marcat per l’estratègia és reduir en un 50% l’ús d’aquest tipus de combustibles al transport terrestre respecte al 2013, en un 30% al sector serveis, residencial i industrial, i en un 10% al sector primari. Tot això ha de permetre reduir en més del 50% les emissions contaminants per al 2030 respecte del 1990.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt