La recollida selectiva arribarà al campus de la UIB el proper mes de gener
La Universitat de les Illes Balears ha anunciat que posarà en marxa un sistema de recollida selectiva de residus al campus universitari amb l’objectiu d’incrementar el reciclatge mitjançant la separació en cinc fraccions (rebuig, paper i cartró, vidre, matèria orgànica i envasos) i, en conseqüència, reduir la incineració de residus.
El nou sistema de recollida de residus s’implantarà a partir del gener de 2024. A partir d’aleshores, els membres de la comunitat universitària hauran de dipositar els residus que generin en algun dels 300 punts d’aportació que estaran ubicats arreu del campus, tant a l’interior com a l’exterior dels edificis.
EMAYA s’encarregarà de la recollida dels residus, de manera que el campus de la UIB s’incorporarà al circuit de recollida selectiva de l’empresa municipal de l’Ajuntament de Palma.
Amb l’objectiu d’incrementar el volum de residus reciclats, es llevaran els 32 contenidors grossos que fins ara es trobaven als caminals del campus.
Les papereres dels despatxos, només per al paper
Les papereres individuals de l’interior dels despatxos tindran un nou ús. Deixaran de ser punts d’aportació de rebuig i serviran només per dipositar-hi paper per reciclar. A canvi, s’instal·laran 110 nous punts d’aportació de rebuig, paper i envasos als espais comuns (passadissos i rebedors) dels edificis. Al rebedor de cada edifici del campus també s’ubicaran contenidors de recollida de residus orgànics i vidre.
A l’exterior del campus, la comunitat universitària disposarà de 155 punts d’aportació de residus de les diferents fraccions. D’aquesta manera, es vol afavorir que la comunitat universitària tingui més facilitats per reciclar els residus que genera l’activitat quotidiana al campus.
Estratègia de Sostenibilitat
La implantació d’aquest sistema de recollida selectiva de residus s’inscriu en l’Estratègia de Sostenibilitat de la UIB, una iniciativa que té com a objectiu general transformar la Universitat en un model de sostenibilitat i de compromís amb la preservació del medi ambient. L’Estratègia de Sostenibilitat respon a una visió de la Universitat que, com a agent de transformació social, promogui el progrés basat en el coneixement científic i la innovació, sostenible socialment, ambientalment i econòmicament.
L’Estratègia de Sostenibilitat, a la vegada, s’inscriu en el Pla estratègic universitari 2023-2027, un document que recull 45 objectius prioritaris que han de guiar l’activitat de la Universitat d’aquí a final de l’any 2027. Un d’aquests objectius és, precisament, incorporar el valor de la sostenibilitat a la gestió mitjançant l‘Estratègia de Sostenibilitat de la UIB.
Foto: A. Costa / UIB