Ara llegint
Menorca disposarà de dues persones més per a la Gestió Forestal i la Xarxa Natura 2000

Menorca disposarà de dues persones més per a la Gestió Forestal i la Xarxa Natura 2000

El Consell de Govern ha aprovat, aquest dilluns, dotar de manera extraordinària els llocs de treball de personal funcionari de la Conselleria de Medi Ambient i Territori de lloc base de tècnic o tècnica superior i de cap de negociat, per reforçar la plantilla a Menorca. Així, l’illa disposarà de dues persones més per a la gestió forestal i dels espais de la Xarxa Natura 2000.

Pel que fa al lloc de cap de negociat, servirà per cobrir, durant tot l’any, una plaça des de la qual es treballarà en la prevenció i el control del risc d’incendis forestals. Així, Menorca passarà a tenir dues persones en el Servei de Gestió Forestal, com a l’illa d’Eivissa.

Per la seva banda, el lloc de tècnic o tècnica superior complirà les funcions de la gestió dels espais protegits Xarxa Natura 2000 que no formen part d’un espai natural protegit. Així, s’encarregarà de l’execució de les mesures de gestió en llocs de la Xarxa Natura 2000, d’acord amb les mesures aprovades, a més de seguir amb la tramitació dels dos plans de gestió que resten pendents a l’illa.

Cal recordar que Menorca té dos plans de gestió aprovats, el de la costa est i el de l’illa de l’Aire, que abracen una superfície de més de 7.600 hectàrees. En aquest sentit, cal destacar que Menorca té un total de 44.139,3 ha sota la figura de protecció europea de la Xarxa Natura 2000, de les quals 4.176 ha corresponen al parc natural de l’albufera des Grau.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt