Ara llegint
Menorca disposarà d’un pla general sobre el cicle de l’aigua i la seva reutilització

Menorca disposarà d’un pla general sobre el cicle de l’aigua i la seva reutilització

Menorca disposarà d'un pla general sobre el cicle de l'aigua i la seva reutilització

La Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua i el Consell Insular de Menorca han acordat avui preparar un pla estratègic en matèria d’aigua específic per a l’illa. Aquest pla té per objectiu ser un full de ruta sobre les principals necessitats i actuacions que s’han de dur a terme durant els pròxims anys a Menorca.

Així s’ha acordat durant la primera visita institucional del conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente, al Consell Insular de Menorca, on s’ha reunit amb una delegació encapçalada pel seu president, Adolfo Vilafranca.

A la trobada també hi ha participat el director general de Recursos Hídrics, Joan Calafat, i el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació Local de Menorca, Simón Gornés.

“L’objectiu és fer un pla general per definir a curt i llarg termini les necessitats de l’illa, amb independència dels projectes concrets d’inversió que estan pendents. Estem disposats a fer un esforç des del Govern en tot el referent al cicle de l’aigua, en especial pel que fa a la reutilització”, ha afirmat el conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente.

Durant la trobada, també s’ha avançat en la necessitat de modificar la llei de Reserva de Biosfera per adequar-la a les necessitats reals de Menorca. “Principalment, volem modificar la llei perquè el text actual no garanteix el finançament per a Menorca, i tampoc garanteix que els fons arribin al Consell Insular de Menorca. Estem treballant per solucionar aquests i altres aspectes de la llei que actualment són perjudicials per a l’illa”, ha exposat el president del Consell Insular, Adolfo Vilafranca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt