Ara llegint
Menorca entra en un pla pilot per crear experiències turístiques vinculades al sector primari

Menorca entra en un pla pilot per crear experiències turístiques vinculades al sector primari

Menorca entra en un pla pilot per crear experiències turístiques vinculades al sector primari

Menorca és un dels cinc destins de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents seleccionats per col·laborar amb SEGITTUR en un projecte pilot de creació de noves experiències turístiques vinculades amb el sector primari. A més de Menorca, altres quatre comarques espanyoles hi formen part del projecte: la comarca de la Sidra (Principat d’Astúries), El Goierri (Guipúscoa, Euskadi), la Serra Nord (Comunitat de Madrid) i Guadajoz (Andalusia).

Després de la reunió mantinguda entre la Fundació Foment del Turisme de Menorca, el departament d’Economia del Consell Insular i representants de SEGITTUR per a avançar en el disseny del pla, s’han celebrat les primeres sessions de treball per a concretar la situació de la destinació.

Un total de deu empreses de Menorca seran seleccionades per a participar en aquesta iniciativa. Per a fer la selecció, es tindran en compte aspectes com l’experiència en la venda directa de productes del sector primari, en l’organització de visites o activitats turístiques i interès per desenvolupar noves experiències lligades al turisme. A més, s’ha creat un grup de contrast, format per tècnics de diferents àmbits del turisme i del sector primari.

El disseny d’aquesta estratègia estableix cinc línies d’actuació, que inclouen la professionalització del sector, el reconeixement del producte, la generació de sinergies entre sector turístic i primari, la sostenibilitat del producte i l’accés al mercat. El calendari de treball es mantindrà fins al mes de març de 2023. Durant aquests mesos, s’hi organitzaran visites i sessions de capacitació personalitzada per a les empreses i es treballarà en el disseny del pla d’impuls a dur a terme en Menorca. Una vegada finalitzat el procés de mentorització i disseny, es presentaran públicament els resultats d’aquesta experiència.

Amb aquest projecte es pretén convertir l’activitat turística en un element dinamitzador del sector primari de Menorca. A més, la creació de nous productes turístics contribuirà a la diversificació de l’oferta i a donar resposta a la creixent demanda dels viatgers per viure noves experiències turístiques.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt