Ara llegint
Menorca instal·larà 100 nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics al llarg de 2024

Menorca instal·larà 100 nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics al llarg de 2024

Menorca instal·larà 100 nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics al llarg de 2024

El Consell Insular de Menorca, a través de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, ha anunciat la instal·lació de 100 nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a diversos punts de l’illa. Aquesta iniciativa forma part del Pla de Desenvolupament de la Xarxa de Punts de Recàrrega (PDR) de Menorca, amb l’objectiu d’aconseguir que el 18% del parc de vehicles de l’illa sigui elèctric per al 2030.

En aquest moment ja s’ha iniciat la tramitació per a la instal·lació dels primers 25 punts dobles de recàrrega, que permetran carregar 50 vehicles simultàniament. La segona fase del projecte, prevista per aquest mateix 2024, completarà els 100 punts de recàrrega planificats. Aquests punts tindran una capacitat mínima de 22 kW, oferint una càrrega semiràpida i estaran integrats a la xarxa MELIB del Govern Balear.

La inversió total per a aquestes instal·lacions és de 500.000 euros. Aquesta actuació forma part de l’Estratègia Menorca 2030 del Consell Insular, que busca fomentar l’ús de les energies renovables per cobrir el 85% de la demanda elèctrica de l’illa amb fonts netes.

Simón Gornés, conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació, ha destacat la importància de la iniciativa per reduir les emissions provinents dels combustibles fòssils: “L’ampliació de la infraestructura de recàrrega de VE és clau per a la descarbonització de Menorca”.

Per assolir l’objectiu del 18% d’electrificació del parc de vehicles, Menorca necessitarà un total de 1.300 punts de recàrrega. El Consell Insular preveu que l’administració pública instal·li 700 punts, mentre que el sector privat assumirà la resta. Aquesta col·laboració respon a la creixent demanda de VE i a les oportunitats de negoci en el sector.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt