Ara llegint
Menorca presenta la nova embarcació de vigilància de la posidònia a Fornells

Menorca presenta la nova embarcació de vigilància de la posidònia a Fornells

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, el director insular de Medi Ambient, Esteve Barceló, i el cap de delegació de l’Ibanat a Menorca, Jorge Casado, han visitat avui dematí l’operatiu de barques d’informació i assessorament de posidònia que té base al port de Fornells per presentar la nova embarcació de vigilància que enguany ha posat en marxa el Consell Insular.

Es tracta d’un salt qualitatiu respecte al servei que hem tingut a Menorca els anys anteriors, ja que fins ara no hi havia barques amb port base a Fornells, i el dispositiu comptava amb 3 barques (2 del servei de posidònia que cobrien principalment la costa sud de l’illa, i la barca situada al Parc Natural de S’albufera des Grau), segons han destacat.

A partir d’aquest estiu, es compta amb un total de cinc embarcacions operatives, les tres ja esmentades d’anys anteriors, més una barca de majors dimensions que ha inclòs com a novetat el Govern de les Illes Balears en el nou contracte i que té port base a Fornells. A aquesta embarcació se suma la barca que aporta el Consell Insular i que també té base a Fornells. Des del 15 de juliol, tot el dispositiu es troba en funcionament cobrint la totalitat de l’illa.

Totes aquestes embarcacions operen coordinadament seguint les indicacions de l’operatiu de vigilància que també centralitza els avisos d’embarcacions mal fondejades que poden afectar la posidònia. La disponibilitat de les cinc embarcacions fa possible que el temps de reacció quan hi ha un avís al telèfon Posidònia per una embarcació mal fondejada s’hagi escurçat respecte als estius anteriors.

El conseller Juaneda ha valorat molt positivament l’acord amb el Govern Balear per tal d’augmentar el servei de vigilància i assessorament per la protecció de la posidònia, fent valdre que “és una passa més per millorar la preservació del nostre entorn, en aquest cas del medi marí, i un clar exemple de la importància que té la col·laboració i coordinació entre administracions. Menorca necessita una gestió diferenciada en tant que és Reserva de Biosfera i garantir la protecció de la posidònia, ja que és clau per mantenir l’equilibri de l’activitat humana i la conservació de la nostra illa”.

Casado, per la seva banda, ha volgut expressar l’agraïment del Govern per aquesta col·laboració entre les dues administracions, que “farà possible estendre la vigilància i la sensibilització a tot el litoral de la Reserva de Biosfera”. El cap de delegació de l’Ibanat a l’illa ha volgut, a més, fer una crida a la col·laboració ciutadana perquè, fent servir les eines disponibles per a l’assistència en el fondeig, es generin hàbits més sostenibles en el sector nàutic.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt