Ara llegint
Menorca sectoritzarà la massa forestal per evitar l’expansió de possibles incendis

Menorca sectoritzarà la massa forestal per evitar l’expansió de possibles incendis

Menorca sectoritzarà la massa forestal per evitar l'expansió de possibles incendis

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, va ser ahir a Menorca per reunir-se amb el Consell Insular per tractar diferents temes relacionats amb el medi ambient. La trobada tenia l’objectiu de conèixer de més a prop la gestió forestal i la prevenció d’incendis que es fa a l’illa, així com la feina que es du a terme per a la conservació i protecció dels espais naturals.

Simonet va estar acompanyat per la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Anna Torres, i pel gerent de l’Ibanat, Tomeu Llabrés. A la reunió hi varen assistir el conseller de Medi Ambient de Menorca, Simón Gornés; el director insular de Medi Ambient, Mateo Ainsa; la directora insular de Projectes Sostenibles, Marta Febrer, i el director insular de Reserva de la Biosfera, David Vidal.

Durant la trobada, les dues institucions varen mostrar “total col·laboració” per continuar treballant en la defensa dels valors mediambientals. En aquest sentit, es va parlar de crear una línia d’ajudes encaminada a millorar la gestió forestal a l’illa. Es destinaran més recursos per a la gestió forestal a finques públiques i també es preveu finançar la gestió forestal a finques privades, varen assenyalar.

De la mateixa manera, es faran noves accions preventives pel sanejament i adequació forestal, com sectoritzar més massa forestal per evitar l’expansió dels incendis. També s’estudiarà la possibilitat de donar més ajudes als pagesos per a la gestió forestal directa i ajuts per a la gestió de la biomassa.

Per altra banda, també es va parlar de redefinir les actuacions pel que fa al control d’espècies invasores i la protecció de la fauna. Així, es va acordar reforçar la col·laboració entre el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), ens depenent de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, i el Consell de Menorca.

A més, es varen posar sobre la taula altres temes, entre els quals destaquen la necessitat d’augmentar el personal de la Conselleria a Menorca i la implementació de més actuacions d’educació ambiental per fomentar la conscienciació de la ciutadania.

El Parc Natural de s’Albufera des Grau

El conseller i part del seu equip varen aprofitar el viatge a Menorca per visitar el Parc Natural de s’Albufera des Grau, juntament amb el director del Parc, David Martínez. Amb una superfície de 1.735,5 hectàrees marines i 3.331,4 hectàrees terrestres, el Parc és nucli de la Reserva de la Biosfera. Està inclòs dins una Àrea natural d’especial interès (ANEI) i forma part de la Xarxa Natura 2000.

També es va fer una visita a la seu de les oficines de l’Ibanat i a la base de brigada helitransportada de s’Arangí. Simonet també va acudir a la seu de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural a Menorca, on hi estan ubicats els tècnics del Servei de Gestió Forestal, agents de medi ambient i Xarxa Natura.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt