Ara llegint
Menorca treballa per millorar la gestió dels escorxadors de Ciutadella i Maó

Menorca treballa per millorar la gestió dels escorxadors de Ciutadella i Maó

El Consell Insular de Menorca, a través del departament d’Economia i Territori, ha reunit avui la primera mesa de feina amb l’objectiu d’establir un full de ruta conjunt per coordinar la gestió municipal dels escorxadors d’una forma més eficient econòmicament i estructuralment.

Els sectors i entitats que han format part d’aquesta primera mesa han estat el departament d’Economia i Medi Ambient del Consell Insular i el d’Agricultura del Govern Balear, FOGAIBA i els ajuntaments de Ciutadella i Maó.

Els principals punts que s’han tractat a aquesta primera reunió han estat compartir en quin estat es troben actualment els escorxadors i quines necessitats d’inversió tenen a curt, mig i llarg termini, com ha de ser la gestió dels residus d’aquestes instal·lacions així com la necessitat de garantir una formació contínua als professionals que hi treballen.

A partir d’aquí, s’aniran convocant cada dos mesos les següents meses de treball derivades d’aquesta per anar prioritzant les actuacions a realitzar i solucionant les principals qüestions que hagin anat sorgint.

Per la seva part, la directora insular d’Economia, Pilar Pons, ha explicat que “aquesta línia de feina respon a la necessitat de coordinar les actuacions i la gestió municipal dels escorxadors partint de les seves demandes, però des d’una visió insular”.

A més, ha afegit que “el pressupost del Consell Insular per al 2021 ja preveu una nova línia d’ajuts per als escorxadors municipals de Maó i Ciutadella amb un total de 100.000 euros, precisament per ajudar a millorar la seva gestió així com les instal·lacions dels mateixos”.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt