Ara llegint
Música, teatre i cuina per acomiadar l’any de Menorca al capdavant de la Regió Europea de la Gastronomia

Música, teatre i cuina per acomiadar l’any de Menorca al capdavant de la Regió Europea de la Gastronomia

Música, teatre i cuina per acomiadar l'any de Menorca al capdavant de la Regió Europea de la Gastronomia

Menorca ha acomiadat el seu mandat com a Regió Europea de la Gastronomia 2022 amb un acte celebrat al Teatre des Born. El divendres passat totes les entitats que han donat suport al projecte de Regió Europea, institucions, així com representants del producte local Made in Menorca es varen retrobar, i l’endemà es van obrir les portes al públic general, qui va poder gaudir d’aquesta experiència gastronòmica, a un preu social, per tal que fos assequible per tot aquell que volgués participar en el comiat del mandat de Menorca.

Perquè la gastronomia comença a la terra, amb el producte local, es va poder gaudir d’una nit plena de sorpreses, d’art, de bona música i de bona cuina. L’acte va començar amb una recepció dels participants, acompanyats pel saxofonista Marc Bosch, i on es va oferir un cocktail insòlit fet per l’ocasió per José Carlos Camps i que estava compost per gin Xoriguer, Albenc de Torralbenc, mel de dolçamar, i oli de Menorca.

L’acte principal va consistir d’una obra que combina la gastronomia amb la música i les arts escèniques com la dança, amb un viatge a través de la nostra cultura gastronòmica. Una obra idea original de la companyia Teatre Clavé, amb un menú elaborat per Sílvia Anglada i Toni Tarragó del Tast de na Sílvia.

Segons declaracions de la Presidenta de l’Institut Internacional de Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT) Dianne Dodd, “Menorca durant aquest any s’ha situat al mapa de la gastronomia mundial”.

Per la seva banda, el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, va destacar “l’orgull del treball conjunt i unidireccional de totes les entitats que han fet feina durant aquest any, que ens ha fet veure que caminant junts arribam més enfora. Una feina que s’ha fet més visible aquest any, però de la que ja fa anys que s’hi està i continuarà treballant”. 

La directora Insular d’Economia, Pilar Pons, va destacar “tot l’esforç del nostre sector primari per poder tenir a taula els nostres productes, una labor que no és fàcil, un dia a dia dur. La gastronomia comença a la terra, amb els nostres pagesos, sense ells no hi ha cuina, i amb la sinergia del producte i cuiners arribem a l’excel·lència gastronòmica, que hem pogut demostrar a tota Europa”.

Des del Consell Insular de Menorca, es vol agrair a tots el que han participat durant aquest any, i especialment al Teatre des Born i a la companyia de Teatre Clavé de Tordera, i a tots els artistes que van participar durant l’obra.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt