Ara llegint
Nou Plec de lectura dedicat als 60 anys del Diccionari Alcover-Moll

Nou Plec de lectura dedicat als 60 anys del Diccionari Alcover-Moll

El Plec número 51 editat pel Consell de Menorca celebra els 60 anys de l’acabament del diccionari realitzat per Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll.

El 2022 es commemora el 60è aniversari de l’acabament del Diccionari català-valencià-balear, conegut popularment com l’Alcover-Moll. Per aquest motiu s’han organitzat tot un seguit d’activitats, la primera de les quals fou la conferència sobre la seva figura i obra a càrrec de Pilar Perea i, properament, es duran a terme «Activitats populars al carrer: “Celebrem el Diccionari!”», que tindrà lloc el proper 8 d’octubre i un concurs per a adults a les biblioteques sobre les paraules del DCVB, la final del qual tindrà lloc en el marc de la Fira del Llibre en Català.

El Plec ha estat elaborat per la filòloga Margarida Cursach amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Consell Insular de Menorca.

Les fotografies que acompanyen el text han estat seleccionades entre els fons documentals de l’Arxiu d’Imatge i So i representen feines i oficis on es poden veure algunes de les paraules recollides al Diccionari. Mitjançant un codi QR que es pot trobar al Plec es pot participar en un concurs relacionat amb les paraules i les imatges.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt