Ara llegint
Obri a Es Mercadal l’exposició de les Fotografies Nocturnes Menorca Starlight

Obri a Es Mercadal l’exposició de les Fotografies Nocturnes Menorca Starlight

Obri a Es Mercadal l'exposició de les Fotografies Nocturnes Menorca Starlight

Es Mercadal és el primer municipi de l’illa en acollir l’exposició de les 40 millors imatges de la segona edició del Concurs de Fotografia Nocturna Menorca Starlight, el certamen organitzat per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular i el Fotoclub del Cercle Artístic de Ciutadella per divulgar la bellesa del cel nocturn de l’illa i sensibilitzar sobre la importància de la seva preservació.

L’exposició, que recorrerà diferents municipis de Menorca, s’ha inaugurat avui dematí en el Centre d’Art i Cultura Ca n’Àngel, i es podrà visitar fins a l’1 de maig. L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del batle des Mercadal, Joan Palliser, la regidora de cultura del consistori, Nerea Nevada, el president del Fotoclub, Ramon Silvela, i el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació, Simón Gornés. 

“Tenim un cel nocturn excepcional a Menorca. La seva preservació redunda en el bon funcionament dels nostres ecosistemes i pot ser una oportunitat per al desenvolupament d’iniciatives d’ecoturisme en consonància amb aquesta preservació. Aquest és el sentit últim del concurs i de les certificacions Starlight que té Menorca, divulgar i donar a conèixer aquest patrimoni per conservar-lo. Esper que la ciutadania gaudeixi de la mostra que hem preparat amb les imatges dels participants en el concurs”, ha explicat Gornés. 

“El Fotoclub té un compromís clar que expressam a través de la fotografia: fomentar el respecte que mereix la nostra illa, vetllar per l’herència que deixarem a les nostres generacions i ajudar a preservar aquest ben tan preuat que tenim i que estem obligats a cuidar. Aquest concurs permet mostrar la qualitat del cel nocturn que tenim a la nostra illa i les excel·lents condicions d’observació del cel. És un patrimoni protegit de la contaminació lumínica que hem de salvaguardar”, ha expressat Ramon Silvela.

La mostra exposa les fotografies dels guanyadors i els finalistes del concurs a les 5 categories presentades, que recullen la diversitat de paisatges que es poden gaudir a l’illa sota el llum de les estrelles. Destaquen els elements arqueològics de la Menorca talaiòtica, amb imatges de la Naveta des Tudons i de diversos recintes de Taula, o les fotografies realitzades en alguns dels indrets icònics de l’illa, com Sa Nitja o les salines de Mongofre. La composició fotogràfica en què apareixen persones, l’entorn natural menorquí i el paisatge marí, o els pobles de l’illa sota el cel estrellat també compten amb àmplia presència.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt