Ara llegint
Per les festes de Menorca el retorn d’envasos d’un sol ús es premiarà amb 5 cèntims

Per les festes de Menorca el retorn d’envasos d’un sol ús es premiarà amb 5 cèntims

Els menorquins que aquest estiu surtin de festa tendran la possibilitat d’utilitzar un contenidor per al retorn d’envasos de begudes d’un sol ús. A més de contribuir a no embrutar i a reciclar, els usuaris tendran un retorn de 5 cèntims per cada envàs que introdueixin en el contenidor.

Han estat el departament de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca i el Consorci de Residus i Energia de Menorca, integrada per tots els Ajuntaments de l’illa, les entitats que han decidit engegar un servei de dipòsit, devolució i retorn d’envasos de begudes d’un sol ús per a les festes d’aquest estiu.

A cada festa popular s’instal·larà una màquina DDR on es podran dipositar els envasos de begudes d’un sol ús (llaunes i bòtils de plàstic).

La màquina, de l’empresa REDUXO, permet compactar els envasos dipositats i optimitzar el volum que ocupen. Concretament té una capacitat d’emmagatzematge de fins a 2.000 bòtils i 6.000 llaunes. També disposa d’una pantalla on s’ha inclòs un vídeo promocional de Menorca.

Al costat de la màquina hi haurà una paradeta on es pot intercanviar cada tiquet emès per la màquina per 5 cèntims d’euro.

Els envasos recuperats seran derivats a un gestor autoritzat de residus per al seu reciclatge i d’aquesta manera tancar el cicle.

Per a la realització aquesta operativa es compta amb la participació de Per la Mar Viva, associació menorquina que té com a objectiu sensibilitzar a la gent jove sobre les conseqüències de les seves accions pel que fa a la gestió de residus. Aquesta entitat forma part d’un projecte cooperatiu més ambiciós que aborda la gran problemàtica dels plàstics que acaben a la mar en el litoral de Menorca.

Els organitzadors han elaborat un calendari que inclou festes populars d’aquest estiu, des de Sant Antoni de Ciutadella d’aquest dijous fins a la de la Mare de Déu de Gràcia de Maó del dia 7 de setembre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt