Ara llegint
“Residus”, la nova unitat didàctica de la Reserva de Biosfera

“Residus”, la nova unitat didàctica de la Reserva de Biosfera

"Residus", la nova unitat didàctica de la Reserva de Biosfera

El Consorci de Residus i Energia i l’Agència Menorca Reserva de Biosfera han publicat de manera conjunta la nova unitat didàctica de la reserva de biosfera, «Residus», un quadern divulgatiu destinat a centres educatius que cerca millorar el coneixement de l’alumnat sobre els hàbits de consum responsable que afavoreixen la prevenció de residus i la seva correcta separació.

Al llarg de 30 activitats amb continguts teòrics i propostes pràctiques, la unitat didàctica aborda aspectes com la tipologia de residus i el seu cicle de vida, la seva reparació i reutilització, el consum responsable i el malbaratament alimentari, el compostatge o la recollida i correcta separació dels residus. En aquest últim apartat explica com es gestionen els fems a Menorca a les diferents instal·lacions de gestió del Consorci de Residus i Energia, des de la seva recollida fins al tractament a les deixalleries o a la Planta de Milà. També inclou informació sobre el funcionament del nou sistema de recollida porta a porta implementat als municipis de l’illa.

Les activitats pràctiques vinculades a cada concepte teòric han estat diferenciades amb un codi de color o semàfor segons els nivells de coneixements a aplicar: verd per a infants de 3 a 6 anys, taronja per a fillets i filletes de 7 a 12 anys o vermell per a joves a partir de 12 anys. Les activitats són orientatives, atès que les activitats a triar pel professorat dependran del grau de coneixements que tengui l’alumnat, i algunes d’elles són adaptables a diferents nivells
indistintament.

A més de passar una bona estona, l’objectiu d’aquesta unitat és propiciar que l’alumnat interioritzi que la gestió correcta dels residus és responsabilitat de totes les persones, i que té una rellevància especial en la Reserva de Biosfera de Menorca.

El quadern «Residus» es repartirà a tots els centres educatius que sol·licitin els tallers d’educació ambiental del Consorci de Residus i Energia en el marc del programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular. També es podrà obtenir de manera gratuïta fent una sol·licitud al Departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació a través del correu electrònic reserva.biosfera@cime.es o descarregant el document en pdf a les pàgines web del departament (menorcabiosfera.org) i del Consorci de Residus i Energia de Menorca (cremenorca.org).

Aquesta unitat didàctica forma part d’una col·lecció de publicacions divulgatives per a escoles i instituts, els Quaderns Didàctics Menorca Reserva de Biosfera:

1. Reserva de Biosfera
2. Geologia
3. Energia
4. Biodiversitat terrestre
5. Biodiversitat marina
6. Alimentació saludable
7. Aigua
8. Pol·linitzadors
9. Rondalles i llegendes
10. Residus

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt