Ara llegint
Homenatge del cooperativisme a Esperança Barber, tota una vida a la botiga d’Es Migjorn de San Crispín

Homenatge del cooperativisme a Esperança Barber, tota una vida a la botiga d’Es Migjorn de San Crispín

Aquest dissabte s’ha celebrat el Dia del Cooperativisme a Menora. Una jornada convocada per la Federació de Cooperatives de les Illes Balears i amb la Cooperativa San Crispín com a amfitriona amb motiu del seu 70è aniversari. En l’acte, celebrat a la sala de cultura de San Diego d’Alaior, s’ha fet un homenatge a la trajectòria d’Esperança Barber Barber, que durant més de trenta anys va estar al capdavant de la botiga d’Es Migjorn de San Crispín amb el lliurament del Premi Coop 2023. Barber ha rebut emocionada el guardó de mans de la Presidenta de San Crispin, Belly Ester, que ha volgut dedicar amb unes tendres paraules a totes aquelles persones que ja no hi son i que van contribuir amb la seva tascar a fundar l’entitat i fer-la créixer.

L’acte ha servit per a posar en valor el fet cooperatiu com una de les maneres més justes i solidàries d’organitzar el treball i l’economia amb una clara contribució a la sostenibilitat. Una tasca reconeguda fins i tot per les Nacions Unides com a inspiradora del compliment del Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en la figura dels valors i principis cooperatius que s’ha mencionat en la lectura del Manifest Cooperatiu.

La cita cooperativista en la que han participat cooperatives de Menorca, Mallorca i Eivissa ha comptat a nivell institucional amb la participació de la Presidenta de la Federació de Cooperatives de les Illes Balears, Jeronima Bonafé, el Conseller del Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente, el Director General d’Empresa, Autònoms i Comerç del Govern Balear, Jose Antonio Caldés, la Directora Insular de l’Administració de l’Estat, Isabel López i el batle d’Alaior, José Luís Benejam, entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt