Ara llegint
Un incendi agrícola crema 4’5 hectàrees de càrritx i matoll a Es Mercadal

Un incendi agrícola crema 4’5 hectàrees de càrritx i matoll a Es Mercadal

Un incendi agrícola crema 4'5 hectàrees de càrritx i matoll a Es Mercadal

L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha donat per controlat, avui a primera hora, l’incendi agrícola que des d’ahir cremava a la zona de Son Serra, en el municipi d’Es Mercadal de Menorca.

Els tècnics d’incendis calculen que el foc ha cremat 4’5 hectàrees en una àrea de càrritx i matoll de difícil accés, la qual cosa havia complicat les tasques d’extinció.

Segons fonts d’IBANAT, el foc es va originar en una tanca amb una vegetació molt esponerosa. Malgrat l’extensió de la zona afectada, no s’ha temut en cap moment per cap construcció residencial, ni tampoc per cap zona boscosa.

Durant tota la nit hi ha hagut presència dels bombers de l’IBANAT, dels bombers del Consell Insular de Menorca i d’Emergències del Govern Balear, així com de la Policia Local i de voluntaris, que han controlat l’evolució de les flames, que ahir horabaixa ja estaven estabilitzades. Durant la jornada d’avui es continuarà remullant la zona per evitar possibles revifalles.

Aquest és el primer incendi forestal que es produeix aquest any 2024 a l’illa de Menorca. Fins ara s’havien registrat una vintenta de petits incendis, tant a Mallorca com a Eivissa, amb una superfície cremada de 2’25 hectàrees, menys de la meitat que l’incendi de Son Serra que es va originar ahir a mitjan capvespre.

Foto: IBANAT

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt