Ara llegint
El Govern planifica una inversió de 40 milions d’euros a Sant Llorenç per evitar inundacions

El Govern planifica una inversió de 40 milions d’euros a Sant Llorenç per evitar inundacions

El Govern planifica una inversió de 40 milions d'euros a Sant Llorenç per evitar inundacions

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, ha anunciat avui la licitació de les obres de millora de les lleres dels torrents de ses Planes i sa Blanquera. Aquest projecte respon al risc d’inundacions en l’àrea urbana del municipi, que va quedar en evidència després de la torrentada del 9 d’octubre de 2018.

Acompanyada per Joan Calafat, director general de Recursos Hídrics, i Jaume Soler, batle de Sant Llorenç, la presidenta del Govern de les Illes Balears ha donat a conèixer les estratègies per abordar aquesta problemàtica. «El deure de les administracions és fer tot allò que estigui a les nostres mans perquè no torni a passar i minimitzar els riscs davant un nou esdeveniment natural d’aquestes característiques. Costa d’entendre que en cinc anys no hagi estat possible començar les obres d’aquest projecte que avui venim a presentar», ha indicat Prohens sobre el compromís del Govern amb la prevenció de futures inundacions.

Un pla d’acció

El pla d’acció proposat cerca oferir una solució integral per protegir l’àrea urbana del municipi. Entre les mesures per implementar s’hi troben l’ampliació de les lleres dels torrents per millorar la capacitat de maneig d’aigües pluvials i la creació de basses de laminació, dissenyades per controlar i regular el flux d’aigua durant episodis de pluges intenses. Així mateix, també es preveu la millora i l’ampliació de les infraestructures existents per assegurar un flux continu i segur de l’aigua.

Amb un pressupost inicial destinat a la planificació i el disseny del projecte de 762.000 euros i una inversió total estimada de 40 milions d’euros, aquestes obres representen un pas significatiu cap a la millora de la seguretat de Sant Llorenç enfront de futures adversitats climàtiques.

Durant l’anunci, la presidenta Prohens ha reiterat el compromís del Govern amb la seguretat dels ciutadans i la gestió proactiva dels riscs naturals. «Amb aquest projecte, feim una inversió important en la prevenció perquè mai més hi hagi una torrentada a Sant Llorenç», ha destacat.

A partir de 2024

Aquesta iniciativa s’inscriu dins l’esforç de l’executiu balear destinat a promoure la prevenció de desastres naturals, que demostra el compromís amb la seguretat i el benestar de la comunitat. En aquest sentit, el Govern ha assignat 5,2 milions d’euros per a accions encaminades a la conservació i la millora dels torrents en aquest 2024, fet que reconeix la importància crítica de les infraestructures en la mitigació del risc d’inundacions. Addicionalment, s’ha sumat un milió d’euros, procedent de l’impost de turisme sostenible (ITS), a un pla de xoc dissenyat per reforçar aquestes mesures preventives.

«Aquestes accions no només inclouen la neteja i la conservació de les lleres, sinó també l’estabilització dels murs i altres mesures crítiques per a la seguretat i el maneig responsable de l’entorn natural. En definitiva, feim feina per prevenir el risc d’inundacions a totes les Illes Balears, però, especialment, amb el record de la tragèdia ocorreguda el 2018, aquí a Sant Llorenç», ha assenyalat Prohens.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt