Ara llegint
Cala d’Or estrena un centre de dia amb capacitat per a 30 persones

Cala d’Or estrena un centre de dia amb capacitat per a 30 persones

Cala d'Or estrena un centre de dia amb capacitat per a 30 persones

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha lliurat a la batlessa de l’Ajuntament de Santanyí, Maria Pons, les claus del nou centre de dia de Cala d’Or, una vegada s’han finalitzat les obres i s’hi ha instal·lat tot el mobiliari. L’equipament ha tengut un cost d’un milió d’euros, que han assumit a parts iguals les dues administracions.

Amb una superfície construïda de 540 metres quadrats, el nou centre compta amb 30 places que estaran destinades a persones grans en situació de dependència i que per tant s’integraran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

Fina Santiago ha destacat la importància dels centres de dia, que «permeten que les persones majors que tenen dependència puguin continuar a ca seva i, a la vegada, rebre atenció professional i especialitzada, d’infermeres, treballadors socials, psicòlegs… Volem que a cada barri de Palma, a cada poble, a cada nucli de població, hi hagi aquests equipaments».

La consellera i la batlessa han signat també un acord de cessió. L’Ajuntament, després de sol·licitar i rebre l’autorització del Consell, gestionarà l’equipament. De moment, s’obriran 20 de les 30 places disponibles. D’aquestes 20, el consistori se’n reserva unes per a necessitats socials del municipi i, la resta, que seran la majoria,  seran destinades a atenció a la dependència i finançades per la Conselleria (7.866 euros anuals per cada una)..

Per la seva banda, la batlessa Maria Pons ha explicat que, en el seu moment, «vam pensar que a Cala d’Or hi havia molta població, i que aquesta població anava tornant major. El centre de dia de S’Alqueria Blanca abastava Santanyí, es Llombards, Cala Figuera, Cala Santanyí, i Portopetro; i ara el de Cala d’Or abastarà Calonge i Cala d’Or. Se’ns va brindar aquesta oportunitat l’any 2018, ja que la Conselleria va treure una línia per als ajuntaments que tenguessin espais sociosanitaris, nosaltres teníem aquest, i el vam oferir». Així, la batlessa també ha valorat positivament la col·laboració.

Finalment, ha afegit: «estam parlant de més de 500 metres quadrats edificats. També hem de tenir en compte que la zona verda que hi ha aquí fora és municipal i hi farem una adaptació perquè la gent gran i els seus familiars hi puguin passejar i estar-hi».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt