Ara llegint
Consell i TIRME signen l’acord per crear la planta de compostatge per a la fracció orgànica de Llucmajor

Consell i TIRME signen l’acord per crear la planta de compostatge per a la fracció orgànica de Llucmajor

Consell i TIRME signen l'acord per crear la planta de compostatge per a la fracció orgànica de Llucmajor

El Consell de Mallorca i l’empresa concessionària TIRME han formalitzat el contracte que permetrà posar en marxa el projecte de construcció d’una planta de compostatge per a la fracció orgànica dels residus municipals (FORM) situada al municipi de Llucmajor.

La nova planta de compostatge suposarà una infraestructura estratègica per millorar la gestió dels residus de l’illa, en concret, de la fracció orgànica. A més d’apostar pel compostatge, l’objectiu és descentralitzar aquest servei perquè el tractament de la FORM, que no es pot compactar i que, per tant, no passa per les estacions de transferència, es dugui a terme més a prop dels punts de producció. D’aquesta manera, es redueixen el transport i les emissions de CO₂ a l’atmosfera.

La nova planta de Llucmajor tindrà capacitat per tractar fins a 21.000 tones anuals de fracció orgànica. El Consell de Mallorca va declarar d’interès general l’obra pública de construcció de la planta de compostatge de Llucmajor i està declarada projecte estratègic pel Govern de la CAIB.

Aquest acord, segons han detallat des del Consell, s’ha pogut materialitzar després que el Consell de Mallorca hagi aprovat la modificació del contracte amb l’empresa que suposarà que la institució insular aporti al projecte 4,9 milions d’euros finançats a través dels fons europeus de recuperació i resiliència Next Generation. La inversió total prevista per a aquesta planta de tractament arriba als 30 milions d’euros.

A la signatura del contracte, que ha tingut lloc al Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca, a Palma, hi han estat presents el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi rural i Esports, Pedro Bestard i el Director General de Tirme, Antoni Pons. També ha assistit el President de Tirme, Rafael Guinea.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt