Ara llegint
Els caçadors de Santanyí disparen als pins per prevenir la processionària

Els caçadors de Santanyí disparen als pins per prevenir la processionària

Els caçadors de Santanyí disparen als pins per prevenir la processionària

Quan comença la primavera és habitual que sorgeixi problemes amb l’eruga de la processionària, i és per això que l’Ajuntament de Santanyí ja fa set anys que aplica un sistema de tractament dels pins, injectant líquid biocida a la soca dels arbres. Aquest tractament es fa als pins que són a espais públics, parcs i escoles, però des del consistori també es demana la col·laboració de l’Associació de Caçadors de Santanyí per complementar l’acció contra la processionària.

Per això el passat cap de setmana els caçadors del terme varen fer una batuda pels diferents nuclis del terme de Santanyí per obrir les bosses de l’eruga de la processionària amb les escopetes, abans que surtin els insectes amb el canvi d’estació. Només s’ha tirat a espais públics, inclosos els torrents, però als arbres situats a finques privades, han de ser els propietaris qui s’encarreguin del tractament dels seus pins.

La batlessa del municipi, Maria Pons, ha agraït la feina dels caçadors: “Cada any els demanam que ens ajudin amb aquesta tasca, i cada any els tenim més que disposats a col·laborar, i per això els hi hem de donar les gràcies. Aquesta batuda feta ara, es complementa amb el tractament d’endoteràpia amb líquid biocida que apliquem des de l’any 2016. Hem pogut comprovar que gairebé el 100% dels pins que reben el tractament, no tenen cap bossa de processionària, només als que no l’han rebut o als que es troben en zones privades, hi ha alguna bossa. Per això és tan important que la feina dels caçadors es faci ara, per evitar problemes amb l’arribada de la primavera”.

Des del departament de Vigilància Rural de l’Ajuntament de Santanyí es programarà una segona batuda per l’últim cap de setmana de febrer per arribar als nuclis on no s’ha tengut temps d’actuar aquests dies.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt