Ara llegint
En marxa la restauració del Pou del Rei de s’Alqueria Blanca, documentat del segle XIII

En marxa la restauració del Pou del Rei de s’Alqueria Blanca, documentat del segle XIII

En els últims dies han començat les feines a un dels elements patrimonials més rellevants i més ben conservats del municipi de Santanyí: el Pou del Rei. Situat al camí que va al puig de Consolació des de s’Alqueria Blanca, es tracta d’un conjunt catalogat com a Bé d’Interès Cultural, i pel qual l’Ajuntament de Santanyí havia projectat una important actuació.

Les obres s’han posat en marxa fa alguns dies per fer-hi un nou empedrat a tot l’entorn amb el Gremi de Margers de Mallorca, així com la restauració de les piques de pedra. A més, també s’instal·laran bancs per poder asseure per gaudir del paisatge, i s’hi farà una zona enjardinada. 

El Pou del Rei està documentat des del segle XIII i és el més representatiu de l’època, dels que queden al municipi santanyiner.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha visitat la zona amb el primer tinent de batlessa, Joan Gaspar Aguiló, i la batlessa pedània de s’Alqueria Blanca, Maria Francisca Rosselló.

Maria Pons s’ha mostrat molt satisfeta per la posada en marxa d’aquest projecte i ha assenyalat que “el Pou del Rei és un dels tresors patrimonials del nostre terme, i crec que aquesta actuació ajudarà a valorar-lo encara més. No es tracta d’una intervenció directa sobre el pou, sinó al seu entorn, per adequar-lo una mica i que tots els qui passin per aquí el valorin com es mereix. Estem molt satisfets perquè creiem que els veïnats i visitants els agradarà”. 

Per a la intervenció està prevista una despesa de 25.700 euros i s’espera que estiguin llestes en poc més d’un mes. Els tècnics municipals seran els encarregats de vetlar perquè les feines respectin en tot moment el valor històric i cultural del conjunt. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt