Ara llegint
Felanitx i Cleanwave signen un conveni per netejar la badia de Portocolom

Felanitx i Cleanwave signen un conveni per netejar la badia de Portocolom

Felanitx i Cleanwave signen un conveni per netejar la badia de Portocolom

En un acte públic celebrat avui a Felanitx, l’Ajuntament de la localitat i la Fundació Cleanwave han formalitzat un acord de col·laboració per a la restauració de la badia de Portocolom. Aquest acord respon a la necessitat d’afrontar els desafiaments ambientals que enfronta aquest espai protegit, com ara la degradació de l’hàbitat, segons han explicat durant la signatura del conveni.

La badia de Portocolom, amb les seves 75 hectàrees d’àrea marina, és un enclau crucial per a la conservació de la posidònia i altres hàbitats prioritaris. Reconegut com a Lloc d’Interès Comunitari i Zona d’Especial Conservació a la Xarxa Natura 2000, la seva gestió sostenible és fonamental per al desenvolupament de la comunitat local i l’equilibri ecològic.

La Fundació Cleanwave lidera un projecte de restauració marina en col·laboració amb diverses entitats com l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats i administracions com la Direcció General de Medi Natural. Amb un pressupost de 550.000 euros aportat per empreses com Flor de Sal d’Es Trenc o RIU Hotels & Resorts i altres entitats locals com la Fundació Marilles, aquest projecte s’estendrà durant tres anys (2024-2026) i s’emmarca en la missió de la Unió Europea de restaurar els oceans i aigües marines.

L’acord estableix un marc d’actuació amb la col·laboració de l’Ajuntament en diverses accions relacionades amb el projecte.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler Torres, i la Presidenta i cofundadora de la Fundació Cleanwave, Line Hadsbjerg, han expressat el seu compromís amb la conservació del patrimoni natural de la Bahia de Portocolom i han destacat la importància de la col·laboració públic-privada en la protecció del medi ambient.

Aquest acord representa un pas significatiu cap a la recuperació i preservació d’un dels espais naturals més emblemàtics de Mallorca, promovent el desenvolupament sostenible i la consciència ambiental a la comunitat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt