Ara llegint
Manacor, Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera, front comú per adaptar-se a les noves exigències del cicle de l’aigua

Manacor, Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera, front comú per adaptar-se a les noves exigències del cicle de l’aigua

Manacor, Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera, front comú per adaptar-se a les noves exigències del cicle de l'aigua

La comarca del Llevant ha decidit unir esforços per sol·licitar una subvenció del Pla de Recuperació, Transformació i Eficiència (PERTE) de la Unió Europea, destinada a reparar els danys provocats per la crisi de la Covid-19 mitjançant reformes i inversions en la millora del cicle urbà de l’aigua. Aquesta iniciativa, liderada per l’Ajuntament de Manacor a través de l’empresa municipal SAM, busca modernitzar el cicle de l’aigua en cinc municipis de la comarca: Manacor, Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera.

El projecte, amb un pressupost total de 4.970.700 euros, pretén digitalitzar la xarxa d’aigua per millorar l’eficiència en l’ús dels recursos hídrics disponibles. Aquesta iniciativa s’emmarca en la necessitat d’adaptar-se als reptes del canvi climàtic i l’emergència climàtica, amb sequeres més freqüents i onades de calor que amenacen la disponibilitat d’aigua.

Una de les prioritats d’aquesta proposta és impulsar l’ús de noves tecnologies de la informació per a la gestió integral de l’aigua, amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència, reduir les pèrdues en les xarxes de subministrament i avançar en el compliment dels objectius ambientals. Això inclou també l’adaptació de la xarxa de distribució de l’aigua a les exigències del canvi climàtic, prioritzant la prevenció i el control davant els possibles impactes.

Manca d’aigua

Les entitats beneficiàries d’aquesta associació, tant entitats locals com empreses privades que gestionen el subministrament d’aigua, han reconegut la necessitat de fer front a l’escassetat de recursos hídrics i la sobreexplotació dels aqüífers durant els estius. El projecte també té com a objectiu la formació de treballadors especialitzats en la gestió del cicle de l’aigua, contribuint a millorar les competències locals i a fixar professionals a la comarca.

La planificació del projecte preveu un termini d’execució de 22 mesos. En cas de no obtenir l’ajut econòmic sol·licitat, la seva implantació es podria demorar entre cinc i deu anys, un període que es considera excessiu davant la situació d’emergència climàtica i el creixement del consum d’aigua a la comarca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt