Ara llegint
Felanitx insta la propietat de la plaça de toros a rehabilitar un bé que figura en el Catàleg de Patrimoni

Felanitx insta la propietat de la plaça de toros a rehabilitar un bé que figura en el Catàleg de Patrimoni

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, ha signat un decret de batlia d'acord amb els informes dels tècnics municipals davant la situació de perillositat a la plaça de toros, atès que va caure part de la façana i de la coberta del recinte taurí a causa de les tempestes del passat diumenge 27 d'agost. Com a mesures a dur a terme de forma immediata, segons el decret, la propietat ha de procedir a l'execució de retirada de runa i elements inestables, comprovar i refor-çar, si escau, les parts de façana que puguin haver-se deslligat de la resta de l'edifici, i que puguin suposar risc de caiguda. El decret fou enviat ahir, dijous dia 31 de setembre, i avui ja s’ha iniciat les tasques de seguretat a la façana. Així mateix, mitjançant aquest decret l'Ajuntament de Felanitx emplaça a la propietat de la plaça a presentar un projecte de reforma integral de tot el recinte taurí en el termini màxim de dos mesos. Aquest projecte arquitectònic de restauració té com a objectiu retornar l'immoble a l'estat original. Per tot plegat, el carrer plaça de Toros de Felanitx romandrà tancat al trànsit fins que no es garanteixi la seguretat i s'hagin realitzat les esmentades tasques de seguretat per part de la propietat. La plaça de toros es troba en desús des de fa uns 15 anys i està inclòs en el Catàleg de patrimoni del terme municipal de Felanitx. Aquest document detalla que s'ha de preservar l'estructura tipològica, volumetria i imatge. També mantenir la imatge exte-rior (obertures, volada, elements identificatius de l'ús original…). Cal recordar que a conseqüència de les tempestes del passat dia 27 d'agost part de la façana va caure sobre la via pública i part de la coberta va quedar en equilibri pre-cari i amb molt de perill de caure.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, ha signat un decret de batlia d’acord amb els informes dels tècnics municipals davant la situació de perillositat a la plaça de toros, després que el diumenge passat caigués una part de la façana i també de la coberta del recinte taurí a causa de la tempesta.

Com a mesures a dur a terme de forma immediata, segons el decret, la propietat ha de procedir a l’execució de retirada de runa i elements inestables, comprovar i reforçar, si escau, les parts de façana que puguin haver-se deslligat de la resta de l’edifici, i que puguin suposar risc de caiguda.

El decret fou enviat ahir, dijous dia 31 de setembre, i avui ja s’han iniciat les tasques de seguretat a la façana.

Així mateix, mitjançant aquest decret, l’Ajuntament de Felanitx emplaça la propietat de la plaça a presentar un projecte de reforma integral de tot el recinte taurí en el termini màxim de dos mesos. Aquest projecte arquitectònic de restauració té com a objectiu retornar l’immoble a l’estat original.

Per tot plegat, el carrer plaça de toros de Felanitx romandrà tancat al trànsit fins que no es garanteixi la seguretat i s’hagin realitzat les esmentades tasques de consolidació per part de la propietat.

La plaça de toros es troba en desús des de fa una quinzena d’anys i està inclosa en el Catàleg de Patrimoni del terme municipal de Felanitx. Aquest document detalla que s’ha de preservar l’estructura tipològica, volumetria i imatge. També cal mantenir la imatge exterior (obertures, volada, elements identificatius de l’ús original…).

A conseqüència de les tempestes del passat dia 27 d’agost part de la façana va caure sobre la via pública i part de la coberta va quedar en equilibri precari i amb molt de perill de caure.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt