Ara llegint
La Flor de Sal d’Es Trenc rep el premi Carrefour a la transició alimentària

La Flor de Sal d’Es Trenc rep el premi Carrefour a la transició alimentària

La Flor de Sal d’es Trenc, un 15 productes mallorquins catalogats per la Comissió d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears, ha rebut el premi Carrefour a la Transició Alimentària 2021 que atorga aquesta empresa segons les votacions obtingudes dels seus clients .

L’acte de lliurament de l’Edició 2021 dels premis PIME Carrefour ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Mallorca de mà d’Antonio Díaz, director regional Illes Balears i Canàries, presidit per Miguel Piñol, director general de Comerç del Govern Balear . A l’acte hi han assistit empresaris del sector agroalimentari PIMEM de Mallorca, el president de la Cambra de Comerç i els directors de Carrefour Espanya.

Les Salines d’Es Trenc operen ininterrompudament des de principis dels anys cinquanta. Es troben al sud de Mallorca al bell mig del Parc Natural maritimoterrestre Es Trenc-Salobrar de Campos. Constitueixen un lloc de gran riquesa mediambiental per les seves característiques i gràcies a les nombroses figures de protecció mediambiental que se’ls ha atorgat tant d’àmbit nacional com internacional i que avalen des de fa dècades la gran importància paisatgística i científica del lloc.

Les muntanyes icòniques de sal que coronen aquest emblemàtic paratge al sud de l’illa i han convertit les Salines d’Es Trenc en un dels llocs més admirats de l’illa. Aquest és l’origen de la producció de la sal marina ecològica d’alta qualitat de Mallorca.

L’excel·lència d’aquest producte ecològic que es recull a mà amb mètodes de producció artesanals, la seva importància a la cuina, el seu vincle amb la tradició local, el reconeixement internacional, sense oblidar la importància de la sal a la història i la cultura, han estat alguns dels condicionants perquè Flor de Sal d’Es Trenc fos catalogat com a Aliment Tradicional de les Illes Balears, la favorita de xefs i gastrònoms de tot el món i amb presència a una trentena de països.

La Flor de Sal d’Es Trenc ha estat guardonada anteriorment amb premi al Millor aliment, beguda o ingredient saludable, premi al Millor packaging d’innovació, tots dos a la fira Gulfood de Dubai, posició número 1 com la millor sal segons Stiftung Warentest d’Alemanya , reconeguda dins de la Guia de Millors Aliments i Begudes d’Espanya de la Guia Repsol, Great Taste del Regne Unit, millor disseny de packaging a la fira Alimentaria Barcelona entre d’altres.

La celebració de les mostres de productes regionals culmina amb el lliurament del Premi PIME Carrefour de cada regió. Aquests guardons, que es lliuren cada dos anys per regió, premien la millor PIME i l’empresa més innovadora. Els guardons s’atorguen gràcies a la participació dels clients que acudeixen a les mostres de productes regionals i en què mitjançant una votació, trien una empresa de cada categoria.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt