Ara llegint
La planta de TIRME a Llucmajor podrà tractar fins a 57 tones de residus orgànics al dia

La planta de TIRME a Llucmajor podrà tractar fins a 57 tones de residus orgànics al dia

El Consell de Mallorca i TIRME han signat recentment el contracte per a la construcció de la nova planta de compostatge de Llucmajor. Aquesta instal·lació podrà tractar fins a 57 tones de residus orgànics al dia, fet que es tradueix en 21.000 tones anuals, segons ha informat l’empresa Urbaser.

Aquesta nova planta de compostatge estarà operativa al 100% a partir del 2026. Serà una infraestructura estratègica per a una millor gestió dels residus municipals de l’illa de Mallorca, en concret de la fracció orgànica. A més, com és impossible compactar el residu orgànic actualment, aquesta planta permetrà reduir les distàncies en el transport dels residus, les emissions de CO2 i el seu impacte a l’atmosfera.

El Consell de Mallorca preveu aportar 4,9 milions dʻeuros al projecte, provinents dels fons europeus Next Generation. La inversió total prevista per a aquesta planta de tractament arribarà als 30 milions d’euros. Per al Consell, l’obra ja té la categoria dinterès general, mentre que per al Govern Balear la planta és un projecte estratègic.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt