Ara llegint
Llucmajor destina una partida de prop de dos milions per asfaltats i una tercera part es destina a camins rurals

Llucmajor destina una partida de prop de dos milions per asfaltats i una tercera part es destina a camins rurals

L’Ajuntament de Llucmajor ha aprovat per unanimitat, gràcies al suport de totes les forces polítiques, una inversió de prop de 2 milions d’euros (1.884.605) pel desenvolupament d’un projecte de millora de l’asfaltat de carrers i camins rurals, així com de les voravies de diverses zones del municipi. Aproximadament una tercera part del pressupost serà per a camins rurals.

Aquesta és la segona partida que l’Ajuntament de Llucmajor dedica a aquest capítol. Des de l’equip de govern han volgut recordar que el 2021 ja es varen invertir 1.500.000 d’euros en aquest concepte i les tasques s’estan executant ara.

“Aquests són projectes de de molta importància per a la millora viària i la seguretat del trànsit i dels vianants al nostre municipi”, explica el batle, Eric Jareño, qui agraeix el suport de la resta de forces polítiques de l’Ajuntament per emprendre aquest projecte “tan necessari per la millora del dia a dia dels veïns dels diferents nuclis de població”.

Aquesta iniciativa, afectarà a més d’una vintena de carrers del terme de Llucmajor (amb una inversió de 588.176€) i de la resta del municipi: 8 carrers a Badia Blava, 5 Badia Gran, 2 Sa Torre i 1 Tolleric (amb una inversió total per aquestes zones 591.040€).

El regidor de manteniment i entorn urbà, Bernadí Vives, explica que “aquest projecte respon a les prioritats que coneixem que existeixen i quin són els carrers i zones que més deteriorades pel pas de vehicles, trànsit rodat i vianants” i apunta que “segons aquest ordre de prioritat anam actuant, però sempre reponent a les necessitats per ordre d’importància”.

Vives apunta també que “els carrers afectats per les millores seran aquells determinats per l’estudi realitzat pels tècnics que serà el full de ruta per les obres de millora”.

El projecte preveu també una inversió de 293.452€ per a camins rurals de competència municipal. Es veuran afectats un total de cinc camins: Camí d’es creuer de Cortadeta, Camí travessia de Sa Bassola, Camí des Coix Carro, Camí de Binificat (trams) i Camí des Pèleg (tram).

“Al nucli urbà de Llucmajor hi ha carrers on les voravies necessiten una millora”, diu el regidor de Manteniment, qui afegeix que “malgrat la brigada ha efectuat ja algunes actuacions, és molt necessari una reparació integral de molts de trams d’aquestes”.

Un total de set carrers es veuran afectats. “Hi ha carrers per on és perillós transitar, que necessiten de l’eliminació de barreres arquitectòniques i facilitar el pas de la gent amb mobilitat reduïda”, diu Vives. La partida que s’invertirà a aquests capítol (voravies) és de 373.935€

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt