Ara llegint
Reobri al trànsit la carretera de Ses Salines a la Colònia, tancada durant mesos per obres

Reobri al trànsit la carretera de Ses Salines a la Colònia, tancada durant mesos per obres

Reobri al trànsit la carretera de Ses Salines a la Colònia, tancada durant mesos per obres

La carretera de Ses Salines a la Colònia de Sant Jordi s’ha reobert al trànsit de manera provisional després de mesos d’obra. Es tracta d’una intervenció, amb un pressupost de 5,5 milions, que ha de servir per contribuir a millorar el trànsit i els accessos del nucli urbà i turístic de la localitat de Ses Salines. Les obres començaren el mes de març i està previst que acabin dins les primeres setmanes de desembre. 

El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Fernando Rubio; el director insular d’Infraestructures, Rafel Gelabert; el batle de ses Salines, Joan Rodríguez, i el tinent de batle Guillem Mas han visitaren ahir les obres. Rubio va destacar la importància d’aquesta carretera per a la comarca de Migjorn pels seus accessos a la Colònia de Sant Jordi i a ses Salines.

Aquesta és una via en la qual els darrers anys s’havia apreciat un augment considerable de trànsit. A més, l’increment progressiu de la demanda ciclista a la zona feia d’aquest tram un lloc perillós, en combinar un gran nombre de bicicletes amb una configuració de plataforma viària sense vorals. 

L’actuació que s’hi realitza restablirà les condicions de seguretat viària, mitjançant la millora del traçat en dos revolts i del perfil longitudinal en dos trams. També hi ha prevista una actuació per dotar la infraestructura d’un carril per a bicicletes i per a vianants de 4,5 quilòmetres, separat de la calçada amb una barrera de seguretat de fusta. 

A més, per a l’execució de l’obra, també s’ha contractat un tècnic qualificat en construcció de paret seca per restaurar tots els marges. De fet, es destina un 20 % del pressupost total de l’obra només per la a partida de la pedra en sec. 

Els detalls de l’obra 

  • Reforç de ferm, que tindrà una longitud de 4,9 km i estarà ubicat a la carretera Ma-6100, des del carrer de la Marina Gran fins al carrer de na Mercadala (del km 8,300 al km 13,200). 
  • Millora de la seguretat del traçat, es redueix a dos revolts de radi més ampli. 
  • Construcció d’una illeta central al km 8,5, per reduir la velocitat i pacificar el trànsit a l’entrada del nucli urbà de ses Salines. 
  •  Dotació d’un carril addicional per al trànsit de bicicletes i de vianants separat per una barrera de fusta, que permet compatibilitzar els diferents mitjans de transport rodat amb seguretat (vehicles, bicicletes…) i que tindrà una longitud de 4,5 km. 
  • Col·locació de drenatges dins la franja de la berma, amb la conducció de pluvials i l’execució de basses soterrades de laminació, per millorar l’absorció de l’aigua de pluja pel terreny natural. 
  • Instal·lació d’enllumenat amb fanals a les rotondes i canvi de les lluminàries de sodi actual, amb més petjada de carboni i més contaminants, per unes de llum LED. 
  • Col·locació d’un prisma de canalització a les entrades i als camins d’accés a propietats veïnes afectades. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt