Ara llegint
Santanyí posa en marxa el projecte Jolica, una eina per a consultar els expedients urbanístics

Santanyí posa en marxa el projecte Jolica, una eina per a consultar els expedients urbanístics

Santanyí posa en marxa el projecte Jolica, una eina per consultar els expedients urbanístics

L’Arxiu Municipal de Santanyí ha posat en marxa Jolica, un programari de geolocalització d’expedients d’obres que permet a l’usuari accedir a la informació pública d’obres finalitzades existents en solars del terme.

El programari permet obtenir informació de dades públiques amb l’objectiu d’ajudar als usuaris a accedir a la informació urbanística de manera ràpida i eficient. L’Ajuntament de Santanyí destaca el fet que els documents que es poden visualitzar han estat tractats prèviament d’acord amb el Reglament General de Protecció de Dades, així com amb la Llei Orgànica de protecció de dades personals i garantia digitals.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, s’ha mostrat molt satisfeta de la feina del’Arxiu Municipal i ha explicat que “tot i que fa dos anys i mig que es fa feina en aquest projecte, no l’hem fet públic fins ara perquè volíem posar a l’abast de la ciutadania una eina totalment operativa. Estam convençuts que serà molt útil per als professionals i particulars interessats a accedir a aquest tipus d’informació”.

L’accés a Jolica és totalment públic i gratuït i les instruccions de com obtenir l’alta es poden obtenir a la web de l’Ajuntament, sempre prèvia sol·licitud electrònica a l’Arxiu Municipal. L’aplicació permet la visualització i reproducció de llicències d’obres i certificats de final d’obres amb el seu corresponent codi csv. És important destacar que la informació i documentació de què disposa l’aplicació és informativa i no substitueix nous requisits per part de l’administració local o altres òrgans competents. És una eina complementària i correspondrà a cada situació la valoració de la seva idoneïtat.

El Projecte Jolica s’ha configurat en diferents fases. Des de la planificació, passant pel disseny i la introducció de dades, totes elles han estat possibles gràcies a la col·laboració dels diferents departaments de l’Ajuntament, dels programadors i de la feina del personal auxiliar de l’arxiu, Laura Mañes, Maria Amengual i Pep Estelrich, baix la coordinació de l’Arxiu Municipal amb el seu tècnic al capdavant, Cristian Fuster McAlpine.

Tal com han assenyalat des de l’Arxiu, es tracta d’una eina viva, en constant evolució on sempre s’introdueixen dades noves. En la primera fase s’han introduïtmés de 1.300 registres, que suposen l’entrada d’informació de poc més de 1.500 expedients d’obres i tot i que encara avui queda molta feina a fer, la base del projecte ha quedat ben assentada.

Actualment, s’està treballant en una nova adaptació de l’aplicació a requisits que la batlessa ha considerat interessants, com la base de dades d’obres en rústica i el sistema multillenguatge i que s’espera que en poc marge de temps ja estiguin operatives.

Com a eina viva, l’aplicació canvia diàriament, i per això els usuaris també són part important del projecte. Des de l’Arxiu Municipal es demana la col·laboració per ajudar a la correcció de possibles errors per a millorar l’aplicació. Els interessats en obtenir més informació localitzaran l’accés a Jolica a la pàginaweb de l’Ajuntament: www.ajsantanyi.net. Des d’allà podran entraran a l’aplicació i podran obrir una plana amb instruccions del procediment a seguir per donar-se d’alta.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt