Ara llegint
Una exposició a l’aire lliure fa una repàs als 90 anys d’història de Cala d’Or

Una exposició a l’aire lliure fa una repàs als 90 anys d’història de Cala d’Or

Una exposició a l'aire lliure fa una repàs als 90 anys d'història de Cala d'Or

Coincidint amb els 90 anys del seu naixement, el nucli urbà de Cala d’Or, a Santanyí, ha presentat una exposició que recull la seva història amb fotografies i textos sobre panells de gran format. que es poden veure a la Plaça d’Eivissa.

Es tracta d’una iniciativa de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Santanyí que s’ha inaugurat aquesta setmana en un esdeveniment en el qual es va convidar a tots els veïnats, associacions i entitats de Cala d’Or.

El regidor de Turisme, Rafael Batle, va explicar que “ens feia falta una acció com aquesta perquè els caladorers tenguem l’oportunitat de conèixer una mica més de la nostra història i d’on venim. Cala d’Or té un llegat fantàstic i preciós, fonamentat en el somni del seu fundador, don Pep Costa, i volíem fer-li justícia. A més, volem que qui ens visiti en els pròxims mesos també pugui conèixer aquesta història, així que tota la informació està presentada en cinc idiomes”. 

A més, per acompanyar l’exposició que porta el títol de “Cala d’Or, la realitat d’un somni”, el departament de Turisme també ha preparat una sèrie de pòdcasts per escoltar mentre es fa el recorregut per la mostra. A través d’un codi QR es podrà accedir als àudios que també es podran escoltar en cinc idiomes: català, castellà, anglès, alemany i francès. 

L’exposició està formada per vint panells que fan un recorregut per la història de Cala d’Or: des de la seva gestació i naixement a partir del projecte del seu fundador, Pep Costa, fins avui; passant per la postguerra, l’etapa del contraban, el boom turístic, i alguns dels personatges i localitzacions claus per entendre el poble que tenim ara. Els panells tenen fotografies i imatges de totes les èpoques, a més de textos explicatius amb anècdotes i dades. Tot l’equip de Turisme de l’Ajuntament de Santanyí ha treballat per tirar endavant aquest projecte, i amb el qual hi ha estat especialment implicat Pep Estelrich, a qui se li va retre un petit homenatge durant l’acte de presentació.

La mostra, instal·lada a la plaça d’Eivissa, al centre de Cala d’Or, romandrà fins al dia 22 de maig. Durant la temporada alta es retirarà i està programat tornar-la a muntar al setembre o a l’octubre d’enguany.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt