Ara llegint
El Govern adjudica per 28’9 milions les obres de prolongació del metro de la UIB fins al Parc Bit

El Govern adjudica per 28’9 milions les obres de prolongació del metro de la UIB fins al Parc Bit

El Govern adjudica per 28'9 milions les obres de prolongació del metro de la UIB fins al Parc Bit

El Consell d’Administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha aprovat avui la proposta d’adjudicació del contracte d’obres per ampliar la línia M1, des de l’estació de la UIB fins al Parc Bit, a la UTE formada per COMSA-TECSA-MAB-COEXA, per un import de 28’9 milions d’euros i un termini d’execució de dotze mesos des de la signatura de l’acta de replanteig.

Aquest projecte s’inclou en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i està finançat pels fons europeus Next Generation. Les obres havien sortit a licitació el passat mes de novembre amb un pressupost bàsic de poc més de 31 milions.

L’adjudicació d’aquesta obra es produeix després d’un procés de licitació, en el qual s’han presentat nou empreses licitadores, i ha assolit la màxima puntuació la UTE COMSA-TECSA-MAB-COEXA, amb 92,67 punts, després de valorar les diferents ofertes tècniques i econòmiques.

De la UIB al Parc Bit

Segons han detallat des del Govern Balear, l’obra d’ampliació de la línia M1 del metro de Mallorca, entre l’estació de la UIB i el Parc Bit, té com a objectiu donar resposta a la necessitat de continuar la línia metropolitana actual, per potenciar i fomentar el transport públic ferroviari com a alternativa al cotxe particular i facilitar, així, l’arribada dels treballadors a aquest parc tecnològic.

Amb aquesta nova ampliació de la xarxa de transport públic s’espera un augment d’un 25 % d’usuaris. Ara mateix, el 85 % de les persones que diàriament es desplaça a les instal·lacions del Parc Bit ho fa en vehicle motoritzat.

L’ampliació de la línia, que s’inclou en el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears, permetrà anar de la Universitat de les Illes Balears al Parc Bit en dos minuts (quinze minuts des del centre de Palma). El nou traçat, d’1,4 quilòmetres, anirà en paral·lel al nord de la carretera d’accés al Parc Bit des de la UIB durant un quilòmetre i després es desviarà fins al sud per arribar a l’aparcament sud del Parc Bit, on se situarà l’estació. Aquest nou tram tindrà una part soterrada, una part en trinxera i una part final en superfície.

Licitació d’obres a l’Hostal Terminus

També, en la reunió d’avui, el Consell d’Administració d’SFM ha aprovat els plecs de licitació del contracte d’obres per a la rehabilitació integral de l’edifici de l’Hostal Terminus per un import, amb l’IVA inclòs, de 4’1 milions d’euros i un termini d’execució previst de devuit mesos.

Construït l’any 1913, l’Hostal Terminus forma part del conjunt d’edificis que perviuen de l’antiga estació de ferrocarril de Palma i està catalogat d’acord amb la normativa de patrimoni històric amb un grau de protecció B.

L’edifici és propietat d’SFM des de gener de 2019. La ubicació, a les portes de l’Estació Intermodal, el converteix en un emplaçament òptim per satisfer les necessitats, actuals i futures, d’SFM pel que fa a la gestió del transport públic ferroviari i, alhora, obrir l’espai a usos culturals i socials per a la ciutadania.

Per fer-ho possible, és necessària una actuació de rehabilitació integral de l’edifici per garantir la integritat estructural d’aquest i adaptar-lo als nous usos. També s’ha de dur a terme la restauració de les façanes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt