Ara llegint
El Consell obri una línia d’ajudes per als artesans dotada amb 312.000 euros

El Consell obri una línia d’ajudes per als artesans dotada amb 312.000 euros

El Consell obri una línia d'ajudes per als artesans dotada amb 312.000 euros

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament local, Jaume Alzamora, ha presentat avui una nova línia d’ajudes dotada amb 312.000 euros que té la intenció d’impulsar la millora de la competitivitat en matèria d’artesania. La idea, segons ha explicat el conseller, és subvencionar les inversions fetes amb la finalitat de millorar el procés de producció i la comercialització dels productes artesans, així com, el manteniment dels oficis artesans.

Segons Alzamora, la concessió d’ajudes serà per a projectes i actuacions fetes entre l’1 d’agost 2022 i el 31 de juliol 2023. L’import màxim subvencionable per a tots els beneficiaris és de 5.000 euros i l’import mínim subvencionable és de 500 euros.

El sector, tal com ha assenyalat el conseller Jaume Alzamora,  necessita invertir en recerca, en processos, tècniques i tecnologies innovadores per a aplicar al sector, així com en disseny i art contemporani. Per això, ha recalcat,  “amb aquestes ajudes contribuïm a fer inversions que acabin revertint en la innovació i la transferència del coneixement des de les arts i el disseny”, ha destacat durant una visita a la fàbrica Teixits Vicens, de Pollença.

En aquest sentit, Alzamora ha explicat que “la utilització de nous materials, l’aplicació de noves tecnologies, la transició a l’economia circular i les sinergies amb les institucions fan que el sector sigui un puntal en el procés de transformació del model econòmic que necessita Mallorca”.

Durant la visita a les instal·lacions de l’empresa pollencina, Alzamora ha emfatitzat en què l’accés a les ajudes està condicionat a estar en possessió del document de qualificació artesanal (DQA), la Carta d’Artesà o la Carta de Mestre Artesà Les associacions han d’estar inscrites en el registre corresponent i han de tenir un mínim d’un 50% d’associats en possessió d’una acreditació artesana.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt