Ara llegint
El Museu de Mallorca commemora el seu seixantè aniversari

El Museu de Mallorca commemora el seu seixantè aniversari

El Museu de Mallorca va commemorar anit el seu 60è aniversari amb un acte en el qual hi varen participar autoritats com ara la presidenta del Consell, Catalina Cladera; la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, que varen acompanyar la directora del Museu, Maria Gràcia Salvà, i el públic del centre. A l’acte hi varen assistir un centenar de persones.

Després dels discursos institucionals, el públic assistent va poder gaudir d’una instal·lació de videomapatge realitzada per Dalumen Lab expressament per a la celebració i que es va projectar al pati del museu tot utilitzant alguns dels elements arquitectònics de l’espai com ara les característiques arcades i el finestral gòtic.

«Seixanta anys després, el Museu de Mallorca continua essent un projecte de futur» va expressar la presidenta Cladera. «Volem compartir amb tothom aquest aniversari perquè precisament compartir, difondre, mostrar als mallorquins i mallorquines la seva història a través del patrimoni va ser l’origen del Museu de Mallorca i amb aquest compromís continuam fent feina», va dir.

Durant la seva intervenció, Busquets, va agrair la feina feta per tot el personal del Museu durant tota la seva història i ha dedicat unes paraules al primer director, Guillem Rosselló-Bordoy (present a l’acte), Joana Maria Palou, que també va ocupar el càrrec i va assistir a l’acte, a Tomeu Salvà, qui va excusar la seva assistència, i a l’actual directora, Maria Gràcia Salvà.

Busquets va recordar que el Museu de Mallorca custodia patrimoni de la nostra història, amb una museïtzació actualitzada i amb activitats i noves incorporacions de patrimoni que tenen visió de futur, per fidelitzar visitants i també per captar nous públics.

L’actual directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà, va destacar la presència de l’associació d’amics del museu perquè, segons va dir “el públic és la part més important del museu” i va agrair que visitin el museu i animin més gent a recórrer els seus passadissos i gaudir de l’art i el patrimoni.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt