Ara llegint
La UIB crea el primer aparcament solar per a la recàrrega de patinets elèctrics

La UIB crea el primer aparcament solar per a la recàrrega de patinets elèctrics

La UIB crea el primer aparcament solar per a la recàrrega de patinets elèctrics

La Universitat de les Illes Balears acaba d’instal·lar el primer aparcament solar per a la recàrrega de patinets elèctrics, ubicat al campus universitari. Amb una capacitat de vuit vehicles, l’aparcament està ubicat davant l’edifici Guillem Cifre de Colonya i dona resposta a una necessitat detectada principalment en el col·lectiu d’estudiants.

Amb l’objectiu d’afavorir la sostenibilitat mediambiental i la mobilitat eficient, una de les estratègies que ha implementant la UIB és habilitar punts de recàrrega de vehicle elèctric, de manera que fomenta l’ús de vehicles no alliberadors de gasos.

En aquest moment, la UIB ja té disponibles, a més d’aquest nou aparcament solar per a patinets elèctrics, 3 punts de recàrrega de vehicles elèctrics que ofereixen 8 places d’aparcament (2 punts devora Son Lledó; 2 davant l’edifici Guillem Cifre de Colonya i 4 davant l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos), i preveu habilitar-ne més pròximament.
 
El projecte de l’aparcament per a patinets elèctrics s’afegeix a les diferents actuacions que l’equip de govern de la UIB està impulsant per contribuir a mitigar el canvi climàtic i a transformar el campus en un espai més sostenible. En aquest sentit, des de l’any passat es duen a terme accions per reduir la dependència de les energies no renovables i dels efectes econòmics de la volatilitat del preu de l’energia, i al mateix temps fer realitat una Universitat més sostenible i descarbonitzada, i energèticament autosuficient.
 
Un del serveis que s’ha posat en marxa aquest curs 2022-23 és el de préstec de bicicletes dirigit a alumnes, professorat i personal d’administració i serveis, que permet disposar durant un semestre d’una de les 15 bicicletes urbanes disponibles. El servei té com a objectiu facilitar desplaçaments a l’interior del campus, entre edificis universitaris, i entre aquests i el respectiu domicili particular de la persona beneficiària del servei.
 
Les darreres dades de mobilitat de la comunitat universitària de la UIB indiquen que un gran percentatge de les persones que es desplacen al campus ho fan mitjançant transport privat amb un únic ocupant. Per aquest motiu, la Universitat, l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) i el Parc Bit promouen la iniciativa Fes e-Dit amb la intenció de fomentar l’ús del cotxe compartit i contribuir a la millora ambiental i a la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle. Fes e-Dit és una aplicació mòbil que permet reduir i optimitzar els costs econòmics i, a més, conèixer gent de l’entorn i amb els mateixos interessos, un fet que afavoreix el treball en xarxa i el teixit social. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt