Ara llegint
L’Autoritat Portuària aprova el conveni de bones pràctiques mediambientals amb el Club de Mar

L’Autoritat Portuària aprova el conveni de bones pràctiques mediambientals amb el Club de Mar

L'Autoritat Portuària aprova el conveni de bones pràctiques mediambientals amb el Club de Mar

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha aprovat en la seva darrera reunió, celebrada a Palma, el conveni de col·laboració amb Club de Mar Mallorca en matèria de bones pràctiques ambientals al port de Palma. Amb aquest conveni, que té una duració de cinc anys, es pretén afavorir les inversions mediambientals en les instal·lacions nàutiques.

Per la seva banda, Club de Mar Mallorca es compromet a invertir almenys el 50% de la bonificació obtinguda en accions de millora mediambientals de l’entorn. A més, ha d’acollir-se a un conjunt d’instruccions tècniques i operatives, basades en les guies de bones pràctiques ambientals aprovades per Puertos del Estado. L’empresa també està obligada a disposar de la certificació ISO 14001.

L’empresa Club de Mar Mallorca és titular d’una concessió per a l’explotació d’una dàrsena esportiva, amb els seus usos complementaris, al costat dels molls de Ponent del port de Palma. D’acord amb la legislació, l’APB preveu que tots aquells titulars d’una concessió o autorització que realitzin cert tipus d’activitats portuàries —entre elles les pesqueres i les nauticoesportives— puguin subscriure’s a un conveni en matèria de bones pràctiques ambientals, gràcies al qual se’ls aplicarà una bonificació del 15% a la quota de la taxa d’activitat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt