Ara llegint
Palma Aquarium potencia un programa de voluntariat major de 65 anys

Palma Aquarium potencia un programa de voluntariat major de 65 anys

Palma Aquarium potencia un programa de voluntariat major de 65 anys

Segons l’Institut Nacional d’Estadística, la població d’habitants de 65 anys o més a Espanya ha crescut exponencialment els darrers vint anys. I es preveu que de cara al 2033 hi haurà més de 12,3 milions de persones grans, el 25,2% del total de la població.

Dins aquest panorama, el programa Marins Majors s’enfoca a abordar la població creixent de persones grans a Espanya i el seu desafiament d’aïllament social. La Fundació Palma Aquarium ha dissenyat un programa de voluntariat que involucra aquest grup en activitats i tasques diàries dels projectes de conservació de fauna marina de la fundació, tallers de divulgació mediambiental i altres esdeveniments. Aquestes activitats no només contribueixen a la conservació marina, sinó que també proporcionen una oportunitat perquè les persones grans es mantinguin actives, socialment connectades i n’afavoreixin el benestar emocional i físic.

Aquest projecte es va iniciar el passat 2023 i ja compta amb 13 voluntaris vivint aquesta experiència. A més, fa uns dies es va renovar aquest acord de col·laboració entre la Fundació Palma Aquarium i la Fundació “la Caixa”. L’acord va ser signat per Debora Morrison i Joan Rams, directora i president de la Fundació Palma Aquarium, i Rosa Adriana Martínez i Antonio Company, gestora i director del centre d’empreses de Mallorca i de Caixa Bank.

Debora Morrison, directora de la Fundació Palma Aquarium, ha destacat la multiplicitat dels objectius de la iniciativa. “Aquesta experiència és gratament positiva, comprometedora amb el medi ambient i enriquidora per a tots: per als marins majors, els nostres voluntaris, fins i tot per als tècnics i el personal de Palma Aquarium. S’estan creant unes connexions entranyables”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt