Ara llegint
Palma estrena 16 nous horts urbans al costat del parc de Son Moix

Palma estrena 16 nous horts urbans al costat del parc de Son Moix

Palma estrena 16 nous horts urbans al costat del parc de Son Moix

L’Ajuntament de Palma ha obert avui  les portes dels nous horts urbans de Son Flor, situats al costat del parc de Son Moix. La tinent de batle d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, i el coordinador de Districte Ponent, Manuel Fernández, juntament amb el president de l’Associació de Veïns de Son Flor-Son Moix Negre, Paco Roldán, han presentat la iniciativa.

Aquest projecte, que compta amb finançament dels pressupostos participatius, ha permès condicionar en aquest punt de Palma un nou lloc per a horts urbans comunitari dotat amb 16 parcel·les de 4 x4 metres quadrats delimitades amb un voral i 16 taules de cultiu de fusta accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. A partir de dimecres l’àrea d’Infraestructures i Accessibilitat adjudicarà les noves parcel·les als veïns que les han anat sol·licitant.

Durant els darrers mesos s’han executat les obres per crear aquests horts comunitaris que s’han dotat d’una xarxa de reg amb 22 preses d’aigua situades entre les parcel·les per tal que puguin ser compartides, s’han col·locat també plantes enfiladisses (jasmins) al llarg de tot el tancament existent, i s’ha situat al costat de les parcel·les uns baguls per emmagatzemar material necessari per conrear l’hort urbà. A més, s’ha dotat aquest espai d’un bany accessible.

L’Ajuntament de Palma ha volgut recordar avui que per poder optar a una parcel·la d’hort urbà s’ha de tenir més de 65 anys o ser associacions i entitats sense ànims de lucre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt