Ara llegint
Un falcó que ha passat set anys a Son Reus, adoptat per una associació esportiva de falconeria

Un falcó que ha passat set anys a Son Reus, adoptat per una associació esportiva de falconeria

Un falcó que ha passat set anys a Son Reus, adoptat per una associació esportiva de falconeria

Un falcó que des de fa set anys es trobava en el Centre de Benestar Animal de Son Reus ha estat cedit per l’Ajuntament de Palma a l’associació esportiva de falconeria i conservació de rapinyaires Tramuntana, amb la qual cosa gaudirà d’una nova vida.

La cessió s’ha realitzat mitjançant el sistema d’adopció i persegueix millorar les condicions de vida del falcó, que roman en el centre des de novembre de 2016, quan va ser acollit a instàncies de la Policia Local de Palma.

Aquest falcó Harris requereix d’un tractament diferent de la resta d’animals domèstics que acull el centre municipal, tant en el seu ensinistrament com en la seva alimentació, per la qual cosa els tècnics han aconsellat aquesta adopció per prioritzar el seu benestar.

Dins de l’acord de cessió s’especifica que l’animal no podrà ser utilitzat per a experimentació de cap tipus, ni estar sotmès a cap tipus de maltractament ni a tractament contrari a les disposicions de la Llei de Benestar Animal. Així mateix, s’estableix que ha de tenir un allotjament adequat a la seva espècie, ha de ser mantingut en bones condicions higièniques i facilitar-li l’exercici físic, entre d’altres qüestions.

Un congrés nacional

Durant l’acte, el tinent de batle de Medi  Ambient de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Bauzá, ha agraït a l’Associació de Veterinaris Especialistes, AVEPA, que hagi escollit les instal·lacions de Son Reus per a celebrar el Congrés nacional del seu grup de medicina del comportament animal.

En aquesta trobada, que se celebrarà aquest mateix cap de setmana, està previst tractar, entre altres qüestions, l’etologia clínica equina, les dificultats en el tractament dels problemes de comportament dels animals petits, l’estudi de diversos casos clínics i  sessions pràctiques.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt