Ara llegint
El Consell introdueix el primer camió elèctric en el transport del fems de la part forana fins a Son Reus

El Consell introdueix el primer camió elèctric en el transport del fems de la part forana fins a Son Reus

El Consell introdueix el primer camió elèctric en el transport del fems de la part forana fins a Son Reus

El Consell de Mallorca ha realitzat un nou pas cap a la sostenibilitat amb la introducció a Espanya de la primera tractora elèctrica destinada al transport de residus municipals. Aquesta iniciativa, impulsada en col·laboració amb TIRME, MARANEU i VOLVO, promet no només transformar la manera en què es gestionen els residus, sinó també contribuir significativament a la reducció d’emissions contaminants.

La presentació d’aquest vehicle revolucionari va tenir lloc a Binissalem ahir dilluns, amb la presència del director general de TIRME, Antonio Pons, el vicepresident segon del Consell de Mallorca i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, i la directora insular de Residus, Margalida Roig.

La tractora elèctrica, amb una capacitat de 10 tones i alimentada per sis bateries de 90 kWh cadascuna, marca un canvi significatiu en la gestió de residus. Amb una velocitat màxima de 90 km/h i una autonomia de 300 km, aquest vehicle s’espera que realitzi fins a tres viatges d’anada i tornada des de l’Estació de Transferència de Binissalem fins al Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca (Son Reus).

Estalvi

L’impacte ambiental d’aquesta iniciativa és innegable. Es preveu que la introducció d’aquesta tractora elèctrica comportarà un estalvi impressionant d’uns 40.000 litres de gasoil anuals i, més important encara, una reducció d’aproximadament 100.000 kg d’emissions equivalents de CO₂.

Aquest avenç cap a la mobilitat elèctrica en el tractament dels residus municipals és fruit de la col·laboració entre TIRME, l’empresa concessionària del servei públic, MARANEU, encarregada del transport i propietària de la tractora elèctrica, i VOLVO, la companyia fabricant d’aquest innovador vehicle.

Una part crucial en la possibilitat de posar en marxa aquesta iniciativa és la subvenció atorgada per la Direcció General de Mobilitat de la Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, inclosa en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea «Next Generation EU».

El conseller Pedro Bestard ha destacat la importància d’aquesta transició cap a vehicles elèctrics en el transport de residus, subratllant el seu paper clau en la consecució d’un servei de tractament més ecològic i la reducció d’emissions contaminants.

Antonio Pons, director general de TIRME, ha afegit que aquesta tractora elèctrica s’inscriu dins de l’estratègia global de l’empresa per fomentar la circularitat i la sostenibilitat, reduint les emissions de gasos d’efecte hivernacle i utilitzant com a combustible els mateixos residus que transporta.

Amb aquesta iniciativa, Mallorca es consolida com a pionera en la implementació de vehicles elèctrics en serveis crucials com el transport de residus municipals, allanant el camí cap a un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt