Ara llegint
Cladera visita Vidres Gordiola, ara considerat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Cladera visita Vidres Gordiola, ara considerat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada per la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, ha visitat avui la fàbrica de vidres Gordiola. Allà ha assistit a una demostració de l’art del vidre bufat per part dels mestres artesans en aquesta tècnica, declarada el juliol passat Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial. També ha visitat el Museu de Vidres Gordiola i la resta d’instal·lacions d’aquesta fàbrica reconeguda, juntament amb La Granja de Segovia, com a referent a tot l’estat en vidre bufat.

Cladera ha defensat la supervivència d’aquesta tècnica i ha expressat el suport del Consell a la candidatura europea que promou el Ministeri de Cultura perquè opti a ser reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

D’altra banda, el Consell ha tornat a donar suport a la candidatura de vidres Gordiola a la XIV edició dels Premis Nacionals d’Artesania.

“És un valor i un patrimoni que tenim a Mallorca que no podem perdre” ha assegurat la presidenta Cladera amb relació als esforços per preservar la tècnica del vidre bufat, ja sigui a través de reconeixements nacionals i internacionals com de suport institucional. “No només és una tècnica artesanal històrica que ens connecta amb el nostre passat sinó que també té un valor econòmic complementari que hem d’ajudar a que sigui viable”, ha dit.

Vidres Gordiola és una empresa familiar mallorquina, ubicada a Algaida els darrers 50 anys, que compleix 303 anys de fabricació artesanal mitjançant la tècnica del vidre bufat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt