Ara llegint
Dilluns entren en funcionament canvis d’itinerari en el TIB al Pla de Mallorca

Dilluns entren en funcionament canvis d’itinerari en el TIB al Pla de Mallorca

Dilluns entren en funcionament canvis d'itinerari en el TIB al Pla de Mallorca

A partir del proper dilluns 19 de juny, el Govern Balear posa en marxa un conjunt de canvis que afecta distintes línies del TIB que operen al Pla de Mallorca:

  • Línia 403 (Porreres – Palma): es prolonga el seu itinerari fins a Campos, de manera que es facilitarà un enllaç directe entre aquesta població i els nuclis de Porreres, Montuïri i Algaida. Es dotarà la línia amb una freqüència de pas regular d’1 hora i 15 minuts per sentit. Cal recordar que Campos és un destacat centre d’intercanvi de la xarxa d’autobusos TIB, doncs hi circulen les línies 501 (Manacor – Campos – Palma), A51 (Aeroport), 515 (Cala d’Or), 516 (Cala Figuera), 517 (municipi de ses Salines) i 518 (sa Ràpita). Aquesta nova configuració de la línia 403, amb final a Campos, permet substituir el servei de la línia 502, concentrant-se tota l’oferta d’horaris entre Porreres i Palma via Montuïri i Algaida, i possibilitant-se la connexió entre Porreres i Llucmajor mitjançant transbord a Campos (entre les línies 403 i 501).
  • Línia 432 (que substitueix l’actual 402, entre Sineu, Algaida i Palma): s’escurça el seu itinerari, de manera que operarà solament entre Sineu i Algaida, amb connexió horària planificada a la parada ‘ses Escoles’ d’Algaida amb la línia 403. Aquest enllaç coordinat permetrà incrementar significativament l’oferta horària de l’eix Algaida – Pina – Lloret – Sineu (de 7 a 12/13 serveis diaris per sentit), que passarà a gaudir de la mateixa freqüència de pas que la línia 403, és a dir, una circulació per sentit cada hora i 15 minuts.
  • Línia 417 (Porreres – Manacor): es perllonga el seu itinerari fins a Son Carrió i s’augmenta l’oferta horària actual, passant de 4 a 7 circulacions diàries per sentit (incorporant servei també els caps de setmana). A més, la connexió entre Son Carrió i Manacor deixarà de prestar-se amb un taxi a la demanda (amb requeriment previ de reserva), per passar a operar-se de manera regular amb el bus de la línia 417 (la qual reemplaçarà, per tant, el servei de la línia 414d).

El mateix dilluns 19 de juny, també es reforça amb un segon autobús la línia 416, que oferirà cinc noves connexions diàries per sentit entre Cales de Mallorca i Manacor.

Per altre costat, cal recordar que, el passat 5 de juny, la línia 442 (entre Sineu i Sant Joan) va prolongar el seu itinerari fins a Vilafranca, facilitant d’aquesta manera la connexió entre Sant Joan i l’eix de transport públic Palma – Manacor – costa de llevant, a través d’enllaços a Vilafranca de la línia 442 amb les línies 401 (Cala Millor – Manacor – Palma), 417 (Porreres – Manacor) i A42 (Cala Bona – Aeroport). A més, també es faculta una nova comunicació entre Vilafranca i el servei de tren de Sineu.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt