Ara llegint
El Consell dignificarà l’accés de Muro a l’estació del tren

El Consell dignificarà l’accés de Muro a l’estació del tren

El Consell dignificarà l'accés de Muro a l'estació del tren

El Consell de Mallorca ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Muro per fer obres de millora de la seguretat i il·luminar la passarel·la per a vianants que uneix el poble amb l’estació de tren i que passa per damunt del torrent de Son Blai. l’acte ha estat presidit per el president, Llorenç Galmés, juntament amb el conseller de Territori Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio.

El conveni signat amb el batle, Miquel Porquer, preveu que el consistori liciti i executi les obres i el Consell de Mallorca n’assumeixi el cent per cent del cost. L’Ajuntament se’n farà càrrec del manteniment. El pressupost de l’actuació ascendeix a 249.379 euros. 

El president Galmés ha recordat que la signatura d’aquest nou conveni, que prové del que es va signar l’any 2016 i que encara no s’havia aplicat, va sorgir fa tan sols unes setmanes, durant la visita al municipi de Muro.

«Durant aquesta legislatura les necessitats dels ajuntaments de Mallorca serà una prioritat per a aquest Consell», ha declarat Llorenç Galmés. El president ha afegit que «aquesta actuació sobre la passarel·la de Muro fa anys que hauria d’estar feta, ja que els veïnats han de recórrer els prop de tres quilòmetres que separen l’estació de tren fins el poble a les foques i sense mesures de seguretat. En poques setmanes hem posat fil a l’agulla, després d’escoltar una reivindicació històrica i més que necessària que ens va fer arribar l’Ajuntament. Confiam que en els propers mesos siguin una realitat.» 

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Muro consideren d’interès públic i són objectius comuns reforçar la seguretat del vial no motoritzat i la passarel·la de la carretera que uneix Muro amb Inca. Per aquest motiu es dotarà la infraestructura existent d’elements de confort i mediambientals, com és el cas de mobiliari urbà i vegetació. Tot això es durà a terme amb la instal·lació, d’una banda, d’una barana de seguretat i d’enllumenat públic al llarg del vial, i de l’altra, amb la plantació d’arbratge de fulla caduca, perquè durant l’estiu proporcionin ombra als vianants i durant l’hivern deixin passar els raigs de sol. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt