Ara llegint
El Parc de s’Albufera recupera una síquia i una parcel·la de prat salobre

El Parc de s’Albufera recupera una síquia i una parcel·la de prat salobre

Personal tècnic del Parc Natural de s’Albufera de Mallorca ha finalitzat les tasques de recuperació de l’anomenada sèquia d’en Manuel. Aquesta zona tenia la funcionalitat molt limitada per l’acumulació de fang i vegetació i per tant, restablir-ne el pas fluid de l’aigua, servirà per beneficiar la flora i la fauna associada a aquest ecosistema.

L’actuació ha consistit en el dragatge d’una extensió lineal de 650 metres, amb un metre de fondària i una amplada de gairebé sis metres. D’aquesta manera, l’aigua torna a circular lliurement i s’espera que aquest estiu s’hi puguin desenvolupar diferents macròfits submergits, com ara la coa de mart (Ceratophyllum demersum). Aquests macròfits són l’aliment de molts animals, i també serveixen com a refugi de peixos i invertebrats, per la qual cosa la seva presència es considera un bon indicador de la salut de l’ecosistema submergit.

El cost de l’actuació ha estat de 15.000 euros (amb l’IVA exclòs) i ha estat finançat per la companyia Enel Green Power SL. que compleix, així, amb les mesures compensatòries imposades per la Comissió Balear de Medi Ambient, en la Declaració d’impacte ambiental del parc fotovoltaic de na Lloreta, al terme municipal d’Alcúdia.

Per mor de la proximitat amb el Parc Natural, a l’autorització ambiental concedida es va determinar que, com a mesura compensatòria pels possibles impactes que aquesta proximitat pogués tenir, s’hauria de finançar la recuperació de la síquia i la plantació de nova vegetació autòctona a espais degradats.

Així, a petició de la direcció del Parc, s’ha retirat vegetació excessiva d’una parcel·la de prat salobre ubicada a Son Carbonell. Un cop retirada la vegetació, ha quedat una superfície considerable de llims i aigües superficials, que seran aprofitades pels agrons i diverses espècies d’aus limícoles per a alimentar-s’hi com els camaverdes, corriols o avisadors, entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt