Ara llegint
Els Premis Castellitx 2024 incorporen el Pòdcast en Català com a nova modalitat

Els Premis Castellitx 2024 incorporen el Pòdcast en Català com a nova modalitat

Els Premis Castellitx 2024 incorporen el Pòdcast en Català com a nova modalitat

L’Ajuntament d’Algaida ha convocat una nova edició dels Premis Castellitx, uns guardons que reconeixen la creació artística i la investigació en llengua catalana en diferents àmbits. Enguany, com a novetat, s’ha creat el Premi de Pòdcasts en Català, amb l’objectiu d’incentivar la producció d’obres audiovisuals en aquest format. A més, s’ha augmentat el premi en metàl·lic de 500 a 600 euros per a cada modalitat i s’ha posat en marxa una nova plataforma web que facilita les inscripcions.

Els Premis Castellitx 2024 compten amb les modalitats de literatura, investigació, fotografia, arts plàstiques, música i audiovisual.

En el camp de la literatura, es convoca el 48è Premi de Poesia, el 48è Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta, el 46è Premi Llorenç “Mora” de Poesia Popular (Glosat), el 12è Premi Juvenil de Narració Curta per a Joves de 14 a 17 anys i el 5è Premi de Guió de Curtmetratge en Català. En el de la investigació, el 29è Premi d’Investigació, que premia treballs de recerca relacionats amb el municipi d’Algaida. En el de la fotografia, el 23è Premi Joan Balaguer Mulet de Fotografia, que admet obres en blanc i negre o color. En el de les arts plàstiques, el 16è Premi de Pintura, que no té limitació de tema, matèria, format ni tècnica. En el de la música, el 10è Premi Musical. 2024: Composicions per a Conjunt Coral, que enguany ha de basar-se en un poema o un fragment d’un poema de Joan Salvat-Papasseit, en commemoració del centenari de la seva mort. I en el de l’audiovisual, el 5è Premi de Curtmetratges de Ficció en Català, el 2n Premi de Curtmetratges de Ficció en Català per a Joves de 14 a 17 anys i el nou Premi de Pòdcasts en Català, que poden ser tant de creadors individuals com d’entitats.

Els guardons consisteixen en la Rosa d’Or de la Pau i un premi en metàl·lic de 600 euros per a cada modalitat. Les bases completes es poden consultar i descarregar des de la nova plataforma dels Premis: www.premiscastellitx.cat o, també, des de www.ajalgaida.net, la pàgina oficial de l’Ajuntament d’Algaida.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar de manera centralitzada a través del nou web. El termini per presentar les obres finalitza el 31 de maig de 2024. La mostra de les obres participants i el lliurament dels premis tindrà lloc al mes de juliol, en el marc de la Festa de la Cultura d’Algaida.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt