Ara llegint
La depuradora de Porreres amplia un 75% la seva capacitat i s’adapta a la normativa vigent

La depuradora de Porreres amplia un 75% la seva capacitat i s’adapta a la normativa vigent

La depuradora que dona servei al municipi de Porreres ha estat adaptada per donar servei a una població de 8.000 habitants amb una inversió de més de 2 milions d’euros, un 75% més que fins ara. L’estació aconsegueix amb les darreres obres adaptar-se a la normativa vigent de tractament d’aigües residuals.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, la director general de Recursos Hídrics, Joana Garau, el gerent de l’Agència Balear de l’Aigua, Guillem Rosselló, i la batlessa de Porreres, Xisca Mora, han visitat avui l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Porreres una vegada han pràcticament finalitzat les obres d’ampliació i remodelació de les instal·lacions, iniciades durant el segon trimestre de 2020.

Tot i que encara està pendent una actuació puntual per reduir l’impacte paisatgístic de les instal·lacions, la depuradora ja funciona amb una capacitat que li permet donar servei a una població equivalent a 8.000 persones, gairebé el doble que abans d’iniciar les obres, quan només estava preparada per a un màxim de 4.500 persones.

Mir s’ha mostrat satisfet que les obres hagin complert amb els terminis i ha destacat que les darreres anàlisis confirmen que les instal·lacions ja compleixen amb la normativa pel que fa a la qualitat de sortida.

L’EDAR de Porreres era una de les vuit gestionades per l’Agència Balear de l’Aigua que no complia la normativa, tal com el conseller va anunciar en la compareixença voluntària davant la Comissió de Medi Ambient i Territori del Parlament, el març de 2020. «Un any després, la nostra determinació i voluntat política d’acabar amb aquest problema està donant ja resultats fefaents», ha assegurat.

Rosselló, per la seva banda, ha explicat que l’EDAR ha incrementat un 75% la capacitat de tractament en hora punta. Pel que fa al cabal diari, la depuradora podrà tractar 1200 metres cúbics diaris, un 45% més que abans d’iniciar-se les obres. «Aquesta renovació ha permès afrontar els reptes derivats de l’antiguitat i pèrdua de rendiment, les característiques de càrrega contaminant de l’aigua d’entrada i de l’increment de població previst per als pròxims anys», ha assegurat.

Les obres han inclòs una nova connexió al clavegueram municipal que ha fet efectiva la separació d’aigües pluvials i residuals que s’ha desenvolupat al municipi en els darrers anys. Aquesta nova connexió recollirà les aigües residuals del municipi mentre que la canonada ja existent recollirà les pluvials.

El projecte, cofinançat per l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) i fons FEDER, ha comptat amb un pressupost de 2.199.813 euros.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt