Ara llegint
La Mancomunitat del Pla promou a Stuttgart les seves rutes cicloturistes

La Mancomunitat del Pla promou a Stuttgart les seves rutes cicloturistes

La Mancomunitat del Pla promou a Stuttgart les seves rutes cicloturistes

La Mancomunitat Pla de Mallorca ha estat present en el pavelló de la Fundació Mallorca Turisme de la Fira “Fahrrad&WanderReisen, que s’ha celebrat del 13 al 15 de gener a Stuttgart, amb l’objectiu de promoure les rutes cicloturistes que es desenvolupen pels municipis de la zona central de Mallorca.

La Fira “Fahrrad&WanderReisen” està organitzada per Landesmesse Stuttgart, un destacat organitzdor d’esdeveniments d’Alemanya. És un esdeveniment significatiu per a tots els interessats en vacances actives i ofereix una plataforma per informar-se sobre nous destins, innovacions en equipament i tendències actuals en el sector a l’aire lliure.

El Cicloturisme va moure el 2022 més de 150.000 milions d’euros a les Illes Balears, més que el turisme de creuers, segon l’estudi sobre la diagnosi del cicloturisme al Pla de Mallorca realitzat per l’empresa Cycling Friendly, en el marc de les accions executades en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí.

Joana Maria Pascual, presidenta de la Mancomunitat Pla de Mallorca, considera que “el cicloturisme és bo per al Pla de Mallorca perquè és sostenible, desestacionalitzador i impulsa l’economia de la comarca”.

El cicloturista

El perfil del cicloturista és una persona entre 45 i 55 anys, amb estudis mitjans o universitaris, amb poder adquisitiu alt, un 60% és un públic masculí i un 40% femení. L’estada és normalment d’una setmana i la despesa mitjana és superior a la del turista de sol i platja.

La Mancomunitat Pla de Mallorca impulsa el cicloturisme per diversos motius. És ubna forma de disminuir l’impacte del vehicle privat i l’efecte perjudicial al medi ambient i també la manera de reutilitzar antigues vies de comunicació. A més, serveix per estimular el desenvolupament local i social de les zones rurals, per contribuir a hàbits de vida saludables i per fomentar el patrimoni natural, paisagístic, cultural i gastronòmic, segons destaquen des d’aquesta institució.

El Pla de Mallorca té un gran potencial, asseguren des de la Mancomunitat. Pascual assegura que “no volem ser simplement un lloc de pas, sinó una comarca amb una oferta específica. Actualment, ja tenim un gran tràfic de cicloturistes. Disposam  de 77 establiments totalment equipats per rebre cicloturistes, tenim més de 1.700 habitatges vacacionals i una àmplia oferta de restauració, acostumada a atendre a aquests tipus d’usuaris. Oferim una ruta per carretera i una de gravel, a més de tota la gamma de camins i carreteres de la comarca”.

El Pla de Mallorca ofereix itineraris amb poc desnivell i assequibles a tots els nivells i amb una gran diversitat de disciplines: carretera, Gravel, mountain bike, familiar, urbà.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt